Новините в София: Най-важното за деня 18 юли, 2020 г.

Новините в София за деня 18 юли 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 юли 2020 г.

"Мерцедес" се заби в спирка на градския транспорт на бул. "Акад. Иван. Гешов" (СНИМКИ)

"Мерцедес" излетя от пътя и се заби в спирка на градския транспорт на столичния бул. "Акад. Иван Гешов". Инцидентът е станал тази сутрин към 10.30 ч. на спирката на Центъра по хигиена, научи Столица.bg.
Шофьорът на мощната машина не е успял да я овладее и е станало ПТП-то. Най-вероятно човекът е карал с превишена скорост. Късмет е, че при инцидента на спирката не е имало хора. Щетите са само материални. Водачът не е употребил алкохол или наркотици. Трасетата в столицата днес са мокри заради продължаващия дъжд.

Нови 92 с коронавирус в София за денонощие, още 106 излекувани за страната

За последното денонощие в страната са направени 4884 PCR теста. От тях положителен резултат за новия коронавирус са дали 298 проби. Това показват данните на Националната информационна система.
Ето и броят на новозаразените по области: Благоевград – 12; Бургас – 1;Варна – 35; Велико Търново – 15; Враца – 6; Добрич – 14; Кърджали – 2; Кюстендил – 12; Ловеч – 1;Пазарджик – 6; Перник – 4; Плевен – 4; Пловдив – 38; Разград – 2; Русе – 9; Силистра – 2; Сливен – 8;Смолян – 6; София област – 13; София (град) – 92; Стара Загора – 8; Търговище – 2; Хасково – 4; Шумен– 2.

150 стопани на кучета в София проверени в парковете от началото на месеца

150 стопани на кучета са проверени от съвместни екипи на Столичен инспекторат и Общинска полиция от началото на месеца до този момент. Инспекциите са правени в големите паркове и градини на столицата в интервала до 09.30 ч. и след 18.00 ч. Глобени са 15 човека за водене без повод и неизчистване след животните.
Екипите проверяват Южен парк, Борисова градина,Западен парк, Парк Възраждане, Парк Заимов и др. През вчерашния ден в Южния парк е имало 20 проверки. Трима стопани са били без документи за животните и са получили актове.

Спряха бетониране на дърво на "Графа", Фандъкова: "Ще има глоби"

Граждани публикуваха в социалната мрежа как двама работници бетонират дърво. Кадърът се оказа от улица "Граф Игнатиев" до търговски обект. Снимката отприщи върна от масово негодувание и доста емоционални коментари във Фейсбук. Оказа се,че граждани са изпратили сигнал и до кмета на София Йорданка Фандъкова. Взети са мерки. Лицата от снимката ще бъдат глобени. А бетонирането на дървото е спряно своевременно.

Пътуващите в чужбина могат да правят PCR тестове и в "Майчин дом"

Хората, които пътуват в чужбина, вече могат да направят задължителните за много страни PCR тестове и в "Майчин дом". Изследването се прави в Националната генетична лаборатория, която е лицензирана. Издава се и сертификат на английски, информират от болницата.
Цената на теста за един човек е 120 лева, проби се взимат всеки работен ден от 8.30 до 11 часа в 178 - и кабинет на Диагностично-консултативния блок на болницата. Всеки може да си получи на място резултатите след 24 часа.

Средства за жертви на домашно насилие се събират на базар в София

Благотворителен базар в столицата събира пари в помощ на жени, които са жертва на домашно насилие. По време на пандемията случаите са се увеличи десетократно. Събитието започна в 12 часа днес и ще бъде до 19 часа в Къщата на София. Утре, неделя, проявата стартира отново с пълна сила. Организатори са Фондация "Аме" и Mix&Match. За доброто дело разказват от Bulgaria ON AIR.
На базара може да бъдат купени най-различни произведения на изкуството, има дрехи, обувки, бижута, картини. На входа на Къщата на София има и кутия за дарения. Всичките събрани средства ще отидат за изграждането на защитено жилище.

При вчерашните протести в София: Задържани 7, един с наркотици, в друг открит нож

Началникът на отдел "Охранителна полиция" при СДВР комисар Радослав Стойнев даде информация пред журналисти за нарушения на обществения ред преди и по време на снощните протести в столицата. Има 7 човека задържани. В един е намерен нож, друг е бил хванат с наркотици. От седмината трима са в районното за счупено стъкло на лека кола, информират от Нова телевизия.

Окончателно: Комисията по хазарта отне лиценза на "Еврофутбол"

Лицензът на "Еврофутбол" е отнет окончателно от Държавната комисия по хазарта. Решението е било взето преди 4 дни, информират от bTV. В документа се съобщава, че лицензът се взима окончателно заради залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, организирани онлайн. Мотивът за санкцията-натрупани неплатени задължения от над 320 млн. лв.

Обществено обсъждане за велосипедна алея от ВТУ "Тодор Каблешков" до гара "Пионер"

Граждани участваха в обществено обсъждане на проекта за Подробен устройствен план на велосипедна алея от ВТУ „Тодор Каблешков“ до гара „Пионер“. Дискусията се проведе в зала "Универсиада" под съвместното домакинство на районите „Изгрев“ и „Слатина“.
Дошлите на обсъждането хора подкрепиха идеята за велосипедната алея. В този проект е включено и изграждането на нова детска градина при гара "Пионер".

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 4 май 2024 г....

Времето на 4 май 2024 г. По-малко дъжд ще вали и времето ще е предимно облачно в София. Сутринта температурата е около ...

Прочети още keyboard_arrow_right