Новините в София: Най-важното за деня 2 септември 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 2 септември 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 септември 2021 г.

Три коли са били запалени през нощта в "Гоце Делчев"

В столичния квартал „Гоце Делчев“ тази нощ са били запалени три коли. Едната машина е напълно изгоряла, съобщават от bTV.
Сигналът за пожара е подаден на телефон 112 в 3:30 ч. през нощта. Инцидентът е станал в близост до детска площадка.
Според огнеборците стихията е тръгнала от една от колите. Собственикът на автомобила Атанас Иванов обясни пред камерата, че не е имал пререкания с никого и не знае защо именно неговата кола е била запалена.
Причините за пожара се изясняват.

До 30 ноември се променя маршрутът на рейс 74

До 30 ноември се променя маршрутът на рейс 74. Удължава се маршрутът на автобусната линия от ул. „Тодор Каблешков“ надясно по ул. „Луи Айер“, по маршрута на автобусна линия № 65 до кв. „Манастирски ливади, двупосочно. Това съобщават от Столична община.
Закрива се крайната и начална спирки в обръщателното колело „ж.к. "Гоце Делчев“. В удължения участък автобусите да спират на съществуващите спирки на автобусна линия № 65.

За София и страната: От 7 септември в сила влизат нови COVID- мерки

От 7 септември до 30 октомври в София и страната ще действат нови мерки срещу разпространението на COVID- 19. Това стана ясно малко по-рано днес на брифинг на здравните власти.
„Няма място за паника, но ситуацията е сериозна. Ниският процент на ваксинация налага да предложим нови мерки", заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров, цитиран от Нова телевизия.

246 заразени в София за денонощие, над 12 хиляди ваксинирани за страната

За последните 24 часа в страната са направени общо 24 836 теста, 8341 от които PCR, а 16 495 - антигенни. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали общо 1745 проби. Общо 457 487 са потвърдените случаи на коронавирус до момента. 32 192 са активните. Това показват данните от Единния информационен портал.

Измити са ключови булеварди и улици в София

Ключови улици и булеварди в София, по които се движи масовият градски транспорт, бяха измити през изминалата нощ. Това обхвана районите "Възраждане", "Лозенец", "Студентски", "Витоша", "Илинден" и "Надежда". Отново в късните часове на 1 септември, след подаден сигнал в Оперативния център на Столичен инспекторат, се е наложило почистване на замърсен участък от пътното платно след "Орлов мост", вследствие на катастрофа.

От Софийска градска прокуратура протестираха срещу домашния арест на Кристиан Николов

Софийска градска прокуратура внесе протест срещу определението на Софийски градски съд от 1 септември, с което е изменена мярката за неотклонение на подсъдимия Кристиан Николов от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Извършеното от него престъпление е квалифицирано като умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт. Софийска градска прокуратура счита, че единствената мярка за неотклонение спрямо подсъдимият продължава да бъде „задържане под стража“. Изменението ѝ в „домашен арест“ е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено.

За първи път у нас : ВМА откриват уникален Военномедицински тренировъчен център (СНИМКИ)

За първи път у нас от ВМА ще открият Военномедицински симулационен тренировъчен център – единствено по рода си съоръжение в България за подготовка на военномедицински специалисти. Събитието е планирано за петък, 3.09.2021 г., от 10.00 ч.
Центърът е проектиран по американски образец, а при подготовката на бойни санитари, санитарни инструктори и курсанти-военни лекари ще бъдат използвани високотехнологични манекени, които могат да симулират основни жизнени функции на човешкия организъм, различни патологични състояния и бойни травми. Освен това, позволяват „извършване“ на мускулни, подкожни, артериални и венозни манипулации. В допълнение е наличен и ултразвуков симулатор за спешна ултразвукова диагностика в полеви условия.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right