Новините в София: Най-важното за деня 20 март 2021 г.

Новините в София за деня 20 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 март 2021 г.

На 21 март затварят за три часа участък от Южната дъга на Околовръстното

Затворен за движение на 21 март ще бъде участък от Южната дъга на Околовръстното между пътните възли „Лозен“ и „Герман“. Промяната ще бъде от 7 до 10 сутринта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Причината за затварянето е монтирането на втората от общо три пасарелки в участъка. Избран е период, в който в участъка има малко движение. Докато приключат работите трафикът ще минава по обходен маршрут.

Метрото отново върви до станция "Хаджи Димитър"

Влаковете по третата метролиния отново вървят между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър". Влакчетата потеглиха още в 5 часа тази сутрин, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Закрива се временната заместваща автобусна линия М3.
Движението до последната станция в район "Подуяне" беше спряно за ремонт на 30-метров участък на релсите, който се надигна заради подпочвени води, припомнят от БНТ.
Близо 2 месеца бяха необходими, за да се ремонтира трасето.

Директорът на "Пирогов": COVID-19 подмлади групата, която засяга

Коронавирусът се е видоизменил и е подмладил групата, която атакува. И е важно да се пазят децата. Защото има случаи на заразата, които при тях протичат по-тежко. Това обясни пред bTV директорът на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" проф. Асен Балтов.
Той добави, че в болницата има 6 деца, които се лекуват от коронавирус. "За София 3500 са леглата за средни и тежки случаи. По-добре сме подготвени в „Пирогов“. Имаме 16 оборудвани етажа, повечето от персонала е ваксиниран или преболедувал. Сега имаме даже 180 нови желаещи за ваксинация", добави Балтов.

Още 10 незаконни гаражни клетки са махнати в "Красна поляна" (СНИМКИ)

Още 10 незаконни гаражни клетки са махнати вчера в район "Красна поляна".
От началото на тази година в района са съборени незаконни гаражи в ж.к "Западен парк" при бл. 7, ж.к "Красна поляна" 1 при бл. 24, ж.к. "Разсадника" - при бл. 62 и бл. 65. Планирано е общата бройка на махнатите обекти в района да стигне 80.

1162 новозаразени в София за денонощие, още 1555 излекувани за страната

За последното денонощие в страната са направени общо 18 449 теста, oт които 11 017 са PCR, а 7432 са с бърз антигенен тест. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 4162 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 299 939, от които активни са 54 411. Това показват данните в Националната информационна система.

Първоначалната такса на такситата в София вече тръгва нагоре

В столицата вече започнаха да се срещат таксита, които работят с по-висока първоначална такса след измененията в Наредба 34. Те промениха начина на определяне на първоначалната такса. Тя вече ще бъде от двоен до троен размер от минималната тарифа за километър пробег, разказват от БНР.
В София все още повечето компании работят с минимална дневна тарифа от 77 стотинки на километър и нощна от 88 ст. Но се срещат и такива, които са определили двойно по-скъпа първоначална такса, уточни пред медията Кирил Ризов от Съюз „Такси“. Според него в столицата повечето фирми ще заработят с новите тарифи от следващия месец.

Заети са всички COVID- легла в болница "Св. Анна"

До краен предел е запълнен капацитетът от легла за болни от COVID-19 в болница "Св. "Анна". От лечебното заведение са разкрили 265 места за лечение на коронавирусна инфекция. Заети са обаче 267, съобщи пред БНТ директорът Славчо Близнаков.
Заети са и всички реанимационни легла в болницата. При необходимост от интензивно лечение на заразен с коронавирус или пострадал от катастрофа, той може да престои до 24 часа в спешното отделение. А след това трябва да бъде транспортиран в болница със свободни интензивни легла.
От "Александровска" съобщиха пред медията, че имат 15 свободни интензивни легла.

От началото на годината в София: Махнати са 108 незаконни антипаркинг съоръжения (СНИМКИ)

От началото на тази година в София са махнати 108 антипаркинг съоръжения, поставени без разрешение. Това е станало след контрол от екипи на Столичен инспекторат.
Антипаркинг-колчета, самоделно направени метални табели, парапети и други елементи, връзвани със синджири и др. са най-честите нарушения, които са отстранени със съдействието на служители на Центъра за градска мобилност. Най- много нарушения са открити в районите „Лозенец“, „Красно село“, „Слатина“ и „Илинден“. За пореден път от Инспектората припомнят на гражданите, че поставянето на антипаркинг съоръжения без разрешение подлежи на санкция, крие риск от инциденти и възпрепятства свободното преминаване на хората и не на последно място компрометира градската среда.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right