Новините в София: Най-важното за деня 20 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 20 юни 2022 г.


Дете пострада в столична детска градина, никой не забеляза

4-годишната Йоана паднала от дърво, докато играела в столичната 107 детска градина в столичният район "Красно село", и си ударила главата. Никой - нито възпитателката, нито медицинската сестра на детското заведение, не забелязал инцидента, съобщава пред БНР бащата на детето Асен Бакалов.


Велосипедист е със счупено бедро след сблъсък с мотор в центъра на София

Велосипедист пострада тежко след сблъсък с мотор в центъра на София, съобщи Нова телевизия. Велосипедистът е получил черепно-мозъчна травма, мотористът не е пострадал. Инцидентът е станал около 9.30 часа тази сутрин на ул. "Г. С. Раковски" близо до Първа градска болница.

МВР проверява призиви за ескалация на напрежението на протестите в София

Оперативна информация, както и множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести в столицата, са постъпили в МВР. В тази връзка от министерството съобщават, че е разпоредена проверка.


В "Стрелбище" протестираха срещу строежа на 43-етажна сграда

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов се включи в протест на жителите на кв. „Стрелбище“, организиран от гражданите във връзка с неуредения въпрос с частния терен на ъгъла на булевардите „България“ и „П.Ю. Тодоров“, съобщават от районната администрация.

С доброволен труд княжевци ще чистят канавките на туристическата пътека

Първата доброволческа инициатива за тази година организират жителите на столичния Княжево във фейсбук групата Княжевецъ. Целта е любимата Княжевска борова гора. Там ще се почистват отводнителните канавки по протежение на туристическата пътека над Бар Шишарка.

Змии плашат столичани в парк „Лебеда“

Жители на столичния кв. „Западен парк“ се оплакват от зачестили срещи със змии в парк „Лебеда“, район „Красно село“. Хората споделят във Фейсбук, че влечугите излизат от тревните площи и пълзят по алеите на парка, в близост до детски площадки.

Унищожиха снаряд, открит в кв. Дружба

Специализиран екип на 78-и батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски е унищожил днес невзривен боеприпас, съобщават от Министерството на отбраната. Снарядът е бил открит в коритото на река Искър, в столичния квартал „Дружба“ през почивните дни. Той е 122 мм, силно корозирал и по него няма маркировка.

Три дни центъра на София ще е блокиран от протести

11 уведомления за провеждане на протести на пл. „Народно събрание“ в периода 21-23 юни са получени в Столична община, съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май. Пожар в стара къща на бул. Патриа...

Прочети още keyboard_arrow_right