Новините в София: Най-важното за деня 24 декември, 2020 г.

Новините в София за деня 24 декември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 24 декември 2020 г.

Здравният министър: Ваксинирането срещу COVID-19 почва на 27 декември

Ваксинирането срещу коронавируса започва на 27 декември. Това потвърди на брифинг за развитието на заразата у нас здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той допълни, че наложените от властите мерки вече дават и резултат. Няма области в червената зона в страната.
По думите на проф. Ангелов се отчита положителна тенденция от наложения частичен локдаун. "Забелязва се намаляване на пациентите с коронавирус, настанени в болници", посочи той, цитиран от Нова телевизия. Данните показват, че за изминалата седмица излекуваните са над 16 хиляди души.

Дълг на "Топлофикация София" от 110 милиона лв. е изкупен от БЕХ
Дълга на "Топлофикация София" към Булгаргаз от 110 милиона лева е изкупен от Българският енергиен холдинг (БЕХ), съобщават от БНР.
Пред медията председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов заяви, че не е запознат, но коментира, че подобен ход е логичен.

8 самолета от Великобритания се чакат през днешния ден на летище София

През днешния ден 8 самолета от Великобритания се очаква да кацнат на летище София, съобщават от Нова телевизия. Часове преди Рождество у нас се прибират стотици българи, озовали се в капан по празниците във Великобритания. От полунощ България отвори небето си за идващите от Острова.

311 новозаразени в София за 24 часа, още 1375 излекувани за страната

За изминалото денонощие в страната са направени общо 6945 теста за коронавирус.
5242 от тях са по метода PCR и 1 372 от тях са положителни за заразата. Направени са и 1 703 бързи антигенни теста, от които 243 са с положителен резултат. Така от общия брой тествани пациенти 1 615 са с положителни проби за COVID-19.
Общо заразените с вируса от началото на пандемията са вече 195 886. От тях активните случаи са 82 443. Това показват данните от Единната информационна система.

"Щурците", "Ритон", Бочели, Андре Рийо и още звезди по БНТ за празниците (СНИМКИ)

Станалият традиция концерт на открито за посрещането на Новата година на площад "Ал. Батенберг" в София тази година няма да се състои заради усложнената COVID-обстановка в страната. Дълги години той се организираше съвместно от БНТ и Столична община. За приятни моменти с близките ни хора по празниците от обществената телевизия предлагат програма, в която има концерти на едни от най-популярните български и световни звезди.

Детски рисунки и "Ще се справим, чао, COVID!" трогнаха лекарите от ВМА (СНИМКИ)

Призивът „Ще се справим! Чао, COVID!” и думи на благодарност от българчета стоплиха сърцата на лекарите от ВМА. Те се радваха на детските рисунки, дошли от всички краища на света. Творбите на малките художници участват в кампанията на Националния Военноисторически музей „Нарисувай Коледа за героите в бяло”. Събитието предизвика българчета от целия свят да изпращат своя коледен поздрав за медиците, които в навечерието на един от най-светлите християнски празници продължават борбата със заразата. А посланията за надежда и благодарност към първата линия на ВМА са от цяла България, но и от различни части на света - Белгия, Великобритания, Гърция, Испания, Франция и САЩ.

Патриарх Неофит: Да минаваме през трудностите с твърдост и благодарност към Бога

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба в катедралния храм "Св. Александър Невски". Часове преди Рождество Христово Негово Светейшество отправи благословия към миряните. С думи на благост, кураж и закрила.

Отпуснати са 588 хил. лева за ремонта на храма "Св. Андрей Първозваний" в "Банишора"

Храмът в квартал "Банишора"- "Св. Ап. Андрей Първозваний" ще бъде ремонтиран. Това ще е възможно след отпускане от правителството на 588 141 лв. за строителни и ремонтни дейности по сградата на църквата. Тя е и единствената, посветена на този Христов апостол в София. Построена е през 1926 година в памет и прослава на българските опълченци, загинали за свободата на България. За това разказват от администрацията на "Сердика" в социалната мрежа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right