Новините в София: Най-важното за деня 25 септември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 септември 2019 г.

Четири тежки катастрофи с един загинал в София

В София за изтеклото денонощие са регистрирани 43 леки катастрофи, както четири тежки с един загинал и седем ранени, съобщават от пресцентъра на МВР
На магистрала Струма, по посока от София към Перник са се сблъскали БМВ и Ауди. Водачът на аудито е загинал.
Заведено е досъдебно производство, изясняват се причините за трагичния инцидент.

Паднал шкаф премаза пръстите на дете в 151 ДГ "Леда Милева"

Момиченце е претърпяло инцидент в 151 ДГ "Леда Милева", съобщава Нова телевизия. 2-годишното дете е сипвало вода до шкаф, когато е паднал рафт. Няма счупени и премазани пръсти, твърдят от детското заведение. Децата разказали, че са видели кръв и е дошла линейка. Според родителите шкафът не е бил обезопасен.
Липсата на достатъчен персонал, е обяснението за инцидента. След 16,30 ч. помощният персонал си отива и остава само възпитателката и тя не е достатъчена да контролира всички деца, които очакват близките си.

Тъмница плаши живеещите в 3 блока до 69-о училище

Тъмница стряска живеещите в блок 10, 11 и 12 в столичния Дружба 1. Улица 5027, която тръгва от пазара и стига до блоковете е тъмна като в рог, алармираха пред Столица.bg хора от близките блокове. Снощи към 20.30 часа жена е паднала, тъй като не е видяла препятствие на пътя. Малко след това, преди да стигне до входа си, куче я е изплашило.

Ивана и Славка Калчева вдигат градуса на фестивала "Мези" в Нови Искър

Гостите на фестивала на балканската скала "Мези" ще се радват освен на качествена храна и на страхотна музика. От 26 до 29 септември в Нови Искър феновете на проявата ще се насладят на песните на Ивана и Славка Калчева, Борис Солтарийски, Берковската духова музика.
На площад "Св. Дух" в Нови Искър на 26 септември стари и млади ще пеят и танцуват с Ивана, на следващия ден веселбата ще ръководи Берковската духова музика. На 28 микрофонът ще е в ръцете на Борис Солтарийски. Финалът на 29 септември е за бялата роза на родния фолклор- Славка Калчева.

Направиха списък на местата в София с най-много локви при силен дъжд

Критичните места по столичните улици, където се образуват най-големи локви при силен дъжд, вече са събрани в списък. Той е направен от Столичния инспекторат. И ще бъде изпратен до направление „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на "Московска 33", за да могат да се отстранят проблемите, съобщава БНР. Точките с най-големи локви и завиряване могат да причинят и опасни пътни инциденти.
Основните неуредици са свързани с липсата на дъждоприемни шахти или с дефекти по уличното платно.

ГЕРБ-СДС с №68 в София, Мая Манолова със 75, а Борис Бонев със 70 за кмет

Общинската избирателна комисия изтегли номерата на бюлетините за кандидадите за кметове и общински съветници в София. Коалицията ГЕРБ-СДС е с №68, а независимите кандидати за кмет на София - Мая Манолова е със 75, а Борис Бонев е със 70. За кандидатурата си за общински съветник представителят на Спаси София получи №71, а със 72 е неговият колега Гергин Борисов.
БСП с 11, Демократична България - 66 и ВМРО - 34 бяха отредени от тегления по-рано днес жребии в ЦИК.

9 и 7 носят успех на ГЕРБ и ВМРО, Воля е балансьор

27 октомври 2019 г. е девятка според нумерологията. Това показва, че денят на местните избори ще бъде най-успешен за ГЕРБ с бюлетина №43 и за ВМРО с 34, защото сборът от деня на местните избори е 9, а това число като вибрация най-добре си пасва със 7. Днес в ЦИК бяха изтеглени номерата на бюлетините на 66 партии и коалиции, които ще участват в местните избори на 27 октомври.

6 общински съветници на БСП са в Топ 10 на листата за София

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов е водач на листата Местна коалиция "БСП за България" за общински съветници. Политическата формация се регистрира за местните избори на 27 октомври т. г. в ОИК. БСП регистрира още и кандидатите за районни кметове и кметове на кметства в София. Втори след Паргов е острието на групата на в СОС Милка Христова. Софийското БСП дава подкрепата си за независимия кандидат Мая Манолова.

Дърво премаза паркирана кола на метри от ИСУЛ

Паркиран автомобил е бил премазан от дърво. Инцидентът е станал преди няколко часа на метри от болница "Царица Йоана - ИСУЛ", съобщи Нова телевизия.
Семейство от Перник дошли на преглед при лекар. Оставили машината на улица „Стара планина”.
Малко преди 16 часа дървото се стоварило върху автомобила им.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right