Новините в София: Най-важното за деня 26 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 април 2021 г.

Следващо разширение: Метрото от „Черни връх“ ще минава през „Витоша ВЕЦ Симеоново“ до бул. „Симеоновско шосе“

Пари за разширението на софийското метро са заложени и в Плана за възстановяване и устойчивост на България. Това стана ясно на брифинг, излъчен във фейсбук, на кабинета в оставка. Проекта за софийското метро е в раздел "Свързаност" и има изключително сериозно влияние и ще повлияе, зрял проект, ние търсехме такива, които да са готови с обществените поръчки, за да може много бързо да се усвояват средствата. Това е един от примерите за много добър, качествено подготвен проект, съответстващ на логиката на Плана, докладваха на брифинга.

Куп катастрофи в София белязаха края на работния ден (СНИМКИ)

Краят на работния ден в София бе белязан от катастрофи в различни части на града. Движението бе блокирано по важни пътни артерии като бл. "България" и "Цариградско шосе".
Верижна катастрофа с четири коли близо до бул. "Йерусалим" стана причина за огромно задръстване по "Цариградско шосе", информират от "Монитор".
Имаше инцидент и в района на кръстовището между "България" и "Гоце Делчев". Близо до УНСС в "Студентски град" се удариха няколко автомобила. При ПТП-то няма пострадали. Колите обаче са изхвърчали и така са блокирали улицата, която води към Спортната академия.

Катастрофа затвори улицата към НСА в "Студентски град"

Катастрофа затвори улицата към НСА в "Студентски град". Ударили са се Мерцедес А класа и Рено, видя Столица.bg. Сблъсъкът е от УНСС в посока "Дървеница". Водачите, които идват от "Дървеница" към "Студентски град" да бъдат подготвени за сериозно задръстване. Блокиран е левият завой към университета. Добре е да помислят за обходен маршрут.
До старата зала "Бонсис" в момента има строеж и пътят е затворен. Трафикът се отбива в насрещното платно и колите се движат само в една лента. При ПТП-то няма пострадали. Колите обаче са изхвърчали и така са блокирали улицата, която води към Спортната академия.

Загинал на "Хемус" посока София, две коли са го ударили

Загинал има тази нощ на магистрала "Хемус". Две коли са блъснали мъж, той е починал на място, съобщават от БТА. Според първоначалната информация пешеходецът се е движил по скоростния път в района на 12-я км в посока София.
В полицията към 23.30 часа е получен сигнал, че 39-годишен шофьор е ударил човек. Минути по-късно пристига сигнал за втори такъв инцидент с друг шофьор. Столични полицаи изясняват обстоятелствата около случая. Тестовете за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни.

Тръгват процедурите за направа на канализация в 8 квартала на София (СХЕМИ)

Започнати са процедурите за направата на канализация в 8 столични квартала. Това са кв. „Кръстова вада – изток“, кв. „Симеоново“, кв. „Драгалевци“, кв. „Обеля“, кв. „Бенковски“, кв. „Суходол“, район „Банкя“ (кв. „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне) и гр. Нови Искър. Новината съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов.
Местата, където ще се работи, са част от първия етап на Регионално прединвестиционно проучване (РПИП) за изграждане на канализация, за реализиране на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община“, по ОП „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

По празниците в София ще работят 4 ваксинационни центъра

За идващите Великденски празници ще работят 26 центъра за поставяне на ваксини. 4 от тях ще са в София- в Александровска болница, „Света Анна”, ВМА и „Пирогов”. Това съобщи на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Д-р Георги Миндов: В столицата намаляват желаещите да се ваксинират

Намалява интересът на хората към ваксинирането срещу COVID-19 в столицата, въпреки наличието на ваксини. Това коментира пред БНР д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.
Общото желание затихва, както и мотивацията на хората. Просто вече няма желаещи за никакви ваксини. Изчерпаха се, стигна се едно насищане, но този процес не можем да го контролираме, коментира д-р Миндов в "Преди всички".

Ново осветление на 2 подлеза в столичния "Триадица", започва ремонт около храм "Св. Вмчк Георги Победоносец"

Два подлеза в район Триадица-Столична община са ремонтирани. Подменено е осветлението и от части на окачените тавани на пешеходните подземни връзки на бул.“България“ и бул. „Тодор Каблешков“. На подлеза на бул.“Петко Тодоров“ и „Гоце Делчев“ освен осветителните тела са възстановени и стенни преградни съоръжения.
Това показва седмичният отчет на кмета на район Триадица, публикуван в социалната мрежа. В районната администрация продължава събирането и обработка на документите за компенсации на родителите, чиито деца не са класирани в общински детски градини.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right