Новините в София: Най-важното за деня 28 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 февруари 2022 г.

Снимка: Yordan Daka Boev, Забелязано в София

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 28 февруари 2022 г.

Село на 25 км от София няма питейна вода, в местните чешми тече промишлена кал (ВИДЕО)

Софийско село няма питейна вода, а жителите пият неопасна промишлена вода. В XXI век това това се случва в село Елешница, община Елин Пелин, на 25 км от София. И проблемът не е от дни или месец, а от години. Жители на селцето, което според общински чиновници се води вилна зона, сигнализираха за проблема, които ги мъчи от години. От чешмите им тече кал и нямат чиста, обезпаризетена и минала през пречиствателна станция вода! За да няма съмнение жители на Елешница изратиха до Столица.bg видео и снимка на промишлената кал, която се лее от чешмите им.

Първа АГ болница "Св. София" ще извършва безплатни прегледи за ендометриоза

Общинската Първа АГ болница "Света София" ще извършва, от утре - 1 март т. г., безплатните прегледи за ендометриоза. Лечебното заведение за поредна година се включва в кампанията на Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“. Прегледите ще се извършват от д-р Томи Попмарков, началник на Консултативно-диагностичен блок и от д-р Огнян Димитров. Те ще се провеждат през месеците март и април, всеки вторник и четвъртък от 11 до 12,30 часа. Записванията стават на тел. 02 4470 230, в дните от понеделник до петък от 10.00 до 13.00 часа. Март е Световният месец за борба с ендометриозата.

Сградата на "Слатина"стана временен пункт за материали за бежанците от Украйна

Сградата на районната администрация на Слатина, на бул. „Шипченски проход“ №67, става временен пункт за събиране на помощи за бежанците от Украйна.  Само за половин час вече имаме голям отклик от страна на гражданите. Колегите в администрацията се редуват на доброволен принцип да обработват пристигащите помощи, съобщиха от районната администрация.

София готова да помогне на над 200 украински граждани

Столична община има готовност да окаже помощ на над 200 украински граждани, които потърсят убежище в страната ни. Към момента има осигурен транспорт от украинско-румънската граница до България. На разположение са 6 оборудвани автомобила от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, съобщават от Столична община. 

Борис Бонев иска с 5 млн. лв. повече в Бюджет 2022 за отчуждаване на зелени терени в София

Общинският съветник Борис Бонев иска в Бюджет 2022 г. на Столична община да се заложат още 5 млн. лв. повече към отчуждаване на зелени терени. Това е негово предложение и на Спаси София за проекта на бюджет за София за настоящата година. Бонев и експерти на Спаси София направиха презентация на свое виждане за бюджета като основно са заложили на София - град за хората, устойчиви зелени политики и мобилност, инвестиции в кварталите. 

Анатоли Илиев: На Витоша има условия за над 64 вида спорт

На Витоша има условия да се практикуват над 64 вида спорт, каза в ефира на БНР Анатоли Илиев, зам.-председател на комисията по спорт към Столичния общински съвет и зам.-председател на Фондация „София - европейска столица на спорта“. За последните две години статистиката показва, че колоездачите са станали повече от скиорите, отбеляза Илиев.

Кметът на район „Изгрев“: Време е за истинска промяна в кварталите и повече средства за районите

Д-р Делян Георгиев е лекар и е работил в Спешна помощ в София. През есента на 2019 г. печели на местните избори и става кмет на район "Изгрев" - Столична община. Промяната в района е очевидна, но недостатъчна, е мнението на жителите. С какво трябва да се справи районният кмет на "Изгрев" разказва д-р Георгиев пред Столица.bg.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 18 май 2024 г....

Времето на 18 май 2024 г. Времето се оправя и затопля, без дъжд ще е съботата в София с променлива облачност, малко слъ...

Прочети още keyboard_arrow_right