Новините в София: Най-важното за деня 28 юни 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 юни 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 юни 2023 г.


Васил Терзиев: Успелите хора са тези, които трябва да се връщат към обществото

Идват моменти, когато трябва да направиш този избор - дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо, когато имаш тази възможност. Това каза пред Нова телевизия кандидатът за кмет на София Васил Терзиев. Той беше официално представен снощи, а кандидатурата му е подкрепена от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и гражданската платформа "Екипът на София".

Още днес пред столичната зала "Универсиада" ще има нови дървета

Задържан е бил единият от извършителите на вандалското рязане на дървета пред столичната зала "Универсиада". Това каза пред btv свидетел на случилото се, който наблюдавал действията от своя балкон.

Забраняват замърсяващи автомобили в идеалния център на София

С решение на Столичния общински съвет от 1 декември т.г. най-старите и замърсяващи автомобили няма да бъдат допускани в идеалния център на София - в т. нар. нискоемисионни зони, припомня зам.-кметът Дончо Барбалов.

Петима полицаи от Второ РПУ и цивилни са задържани за укриване на престъпление в София

Петима полицаи и двама цивилни са задържани в столичното Второ РПУ. Разследването, което тече от няколко седмици, е за укриване на престъпление, води се от СДВР и Вътрешна сигурност. По неофициална информация след катастрофа, станала на 3 юни между моторист и лек автомобил, от колата са изчезнали 10 000 лева.

От ФБ: Жители на столичния Зона Б-5 искат да се издигне паметник на зам.кмета на Възраждане Николай Диков

Жител на централния столичен квартал Зона Б-5, район Възраждане призова във фейсбук съгражданите си да се издигне паметник на зам.-кмета на района арх. Николай Диков. Ироничният пост е провокиран от дългогодишно неодобрение на работата на зам.-кмета. Дали е основателно или не, има ли личен конфликт и интереси, може да се изясни в срещата между граждани и зам.-кмета.


Удължаването на метролиния 3 към Левски Г в срок и над 30% изпълнено строителство

Над 30% е изпълнението на строителството на продължението на третата метро линия от "Хаджи Димитър" към Левски Г. Това видя днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на място. Заедно с кмета на Подуяне Ева Митова, общински съветници и директорът на Метрополите проф. инж. Стоян Братоев Фандъкова влезе в тунела на новозиграждащата се метростанция при стадион "Георги Аспарухов" в Подуяне.

Предложение: Ресторантите да плащат заплати само по банка

Всички ресторанти ще плащат заплати само по банков път. А ако клиентът не получи касова бележка, ще може да си тръгне, без да плати сметката. Това предлага финансовото министерство с проекта на бюджет за тази година, съобщава bTV.

Ремонтират сградата на детската поликлиника на ул. Пиротска в София

Одобрен е проектът за основен ремонт на общинска детска поликлиника на ул. “Пиротска” 117 в София, съобщават от администрацията на столичния район „Възраждане“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май. Мотористка е в "Пирогов" след сб...

Прочети още keyboard_arrow_right