Новините в София: Най-важното за деня 3 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 юни 2022 г.


Собствениците на каруци - на протест срещу забраната за движение в София

В първия ден, в който влезе в сила забраната за движение на каруци в столицата, нарушители бяха забелязани, но до конфискация на возила все още не се е стигнало, видя Столица.bg.

Шум от заведение в центъра на София разгневи живеещите в съседство

Жители на София, живеещи в центъра, се оплакват от непрестанен шум от заведенията в района, съобщава Нова телевизия. Те сигнализират, че според наредбата заведението трябва да работи до 22:00 ч., но работното време не се спазва. Заведението спирало работа само след намесата на полицията, оплакват се гражданите.

Спецакция на ГДБОП в София, задържани са четирима, принуждавали жени да проституират

При специализирана акция на ГДБОП в София вчера, 2 юни, са задържани четирима души, съпричастни към престъпна група за престъпления, свързани с трафик на хора, съобщи Нова телевизия. Мъжете принуждавали млади жени да проституират.

Завърши строежът на новата сграда ДГ № 88 в „Дружба“

Завърши изграждането на нова сграда на ДГ № 88 „ Детски рай“ в столичния квартал „Дружба“, съобщават от Столична община. От есента детската градина ще приеме още близо 100 деца, които ще посещават новите 2 градински и 2 яслени групи. Новите места ще бъдат обявени в системата за прием през м. август.

Ремонтите на тунелите до НДК и към "Люлин" започват това лято

Основният ремонт на тунела за кв. "Люлин" ще започне през месец юли. Това съобщи зам.-кметът на Столична община в направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов в ефира на БНР. По думите му е добре ремонтът да се извърши през юли и август, когато движението в столицата е по-малко натоварено.

7 години затвор за мъж, пребил малко дете в София

37-годишен мъж е осъден на 7 години затвор за нанесена тежка телесна повреда на малко дете, съобщават от Софийската районна прокуратура. На 8 август 2021 г. в жилище, намиращо се на ул. „Суходол“ в София, обвиняемият Ю.И. нанесъл множество удари с ръце, крака и с дървен предмет на малолетния С.Д.

Задържаха нарушители с каруци в Красна поляна (СНИМКИ)

Нарушители, неспазващи забраната за използване на каруци в София, бяха задържани днес в столичния район „Красна поляна“, съобщават от местната администрация. Акцията е извършена съвместно от Столичен инспекторат, Общинска полиция и дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Район "Банкя": Депо „Враждебна“ вече не приема смесени отпадъци

Депото в кв. „Враждебна” прекрати приемането на смесени отпадъци, съобщават от администрацията на район „Банкя“. От Столичния инспекторат към района са уточнили, че депото подлежи на санкции, ако приема несепариран едрогабаритен отпадък – строителен, мебели, плоскости, матраци, фаянс. Зелените отпадъци се извозват до площадка „Хан Богров“, а битовите в ОП "СПТО" площадка Садината.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 40 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 154 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 16 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 май. ГЕРБ-СДС: Заместник-кметът по тр...

Прочети още keyboard_arrow_right