Новините в София: Най-важното за деня 5 септември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 септември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 септември 2020 г.

На 7 септември пускат едното платно на Околовръстното между "Младост" и "Горубляне" (СНИМКИ)

На 7 септември е планирано да бъде отворено за движение едното платно от Околовръстното между "Младост" и "Горубляне". Това обясни премиерът Бойко Борисов при проверка на строителните дейности по Южната дъга на Околовръстното. С него на инспекцията бе и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.
Премиeрът остана доволен и от напредъка на работата, показа отклонението за село Лозен и после за село Герман. Борисов обясни,че така е организирано движението, че да не се затвори целия участък и да стане тапа. Ремонтираната част има ново водоснабдяване, канализация, осветление, обясни премиерът за моста до Лозен.
„За пет минути хората ще стигат от „Младост" до магистрала „Тракия". Работи се денонощно. Това е огромен трафик, ще видите как ще диша градът", каза още той.

Нови 45 с COVID-19 в София за денонощие, още 111 излекувани за страната

За последните 24 часа са направени общо 8 129 PCR теста. От тях за новия коронавирус са положителни 179 проби. Така общият брой на потвърдените случаи в страната става 16 954, от които 4243 са активни. Това показват данните в Националната информационна система.
Ето и разпределението на новозаразените по области: Благоевград - 29; Бургас - 3;Варна - 14; Велико Търново - 2; Видин - 3; Добрич - 8; Кърджали - 4; Кюстендил - 1; Монтана - 1;Пазарджик - 9; Пловдив - 18; Разград - 3; Русе - 5; Силистра - 2; Сливен - 7; София област - 1; София(град) - 45; Стара Загора - 11; Търговище - 2; Хасково - 6; Шумен - 2; Ямбол - 3.
111 човека са преборили заразата за последното денонощие. Общо излекуваните за страната са вече 12 046.

Кръстовищата на Ректората, "Орлов мост" и при "Триъгълника на властта" са отворени

Движението тази сутрин спокойно минава през кръстовищата на "Орлов мост", пред Ректората на Софийския университет и в района на т.нар. Триъгълник на властта.Това съобщиха от БНР.
По време на 58-ата вечер на протести в София снощи отново беше издигнат палатков лагер на булевард „Цар Освободител“. През нощта обаче той беше премахнат по настояване на полицията.
Движението на "Орлов мост" беше блокирано за кратко и след това освободено.

Глобиха строители в "Овча купел" за три груби нарушения

Строителната фирма "КМК Билдинг груп" ООД получи акт за три груби нарушения от Столичен инспекторат. Проблемите са открити при посещение на обект на улица "Маестро Кънев" в кв. "Овча купел".
А нарушенията са: Липса на плътна строителна ограда, без информационно-указателна табела и без устройство за измиване на ходовата част на строителните машини, излизащи от обекта.
Допуснатите нередности оказват влияние на чистотата на околното пространство и в частност върху уличните платна, както и безопасното преминаване до обекта.
Санкциите за подобни неща стигат до 20 000 лева.

Сложиха нов контейнер за текстилни отпадъци на бул. “Никола Габровски” до “Шел”

Нов контейнер за текстилни отпадъци бе инсталиран на бул. “Никола Габровски” до бензиностанция “Шел”. Съоръжението е на "Texcycle", съобщи в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

Вандали поругаха църквата „Св. Петка Самарджийска" с червена боя и яйца (СНИМКИ)
Проява на вандализъм в центъра на столицата и то срещу църква. Неизвестни поругаха столичния храм „Св. Петка Самарджийска“ с червена боя и черупки от яйца. На вандализма се натъкват първи отец Георги и служителка в храма рано сутринта преди първата служба, разказват от Dariknews.bg.
Фотоси от посегателството публикува в социалната мрежа и клиросната певица на храма Теменужка Витанова.
Хората са извикали полиция, има направен и протокол. Започнало е и разследване. Вероятно ще се проверяват и камерите около Божия дом

Сговорна дружина: Граждани и общинари реновират детска площадка в "Суходол" (СНИМКИ)

В столичния квартал "Суходол" граждани и администрацията на район "Овча купел" заедно боядисаха оградата на детска площадка.
Самоинициативата на гражданите (Мартина Лазаревич, Гергана Белева и др.) очарова екипа на районната администрация. Той ги подкрепи с малко материали и човешка сила.
Добрата новина съобщи в социалната мрежа кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов, който също се включи в боядисването.

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right