Новините в София: Най-важното за деня 6 март 2021 г.

Новините в София за деня 6 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 март 2021 г.

Пускат допълнителен транспорт в София за Задушница- ето маршрутите

За днешната Голяма Задушница от Столична община са осигурили допълнителен транспорт, който да е в помощ на гражданите, желаещи да посетят гробищните паркове. От "Московска" 33 поясниха, че се разкрива и временна трамвайна линия № 7А с маршрут кв. “Манастирски ливади-запад” – кв. “Орландовци”.

Самолет на Air France с аварийно кацане в София заради буйстващ пътник

Заради буйстващ пасажер самолет на Air France е кацнал извънредно на летище София, съобщава Нова телевизия. Лицето е индиец, който е хулиганствал на борда на машината. Полетът е бил по маршрута Париж - Ню Делхи. Човекът е искал да влезе в пилотската кабина, опитал да нападне и екипажа.
За да се избегнат по-големи проблеми, самолетът е кацнал аварийно на летище София. Мъжът е задържан и вече е обвинен от Софийската градска прокуратура. За случая са уведомени индийските власти.

Микробус и кола се удариха на "Христофор Колумб", има пострадал (ВИДЕО)

Лека кола и микробус се удариха на бул. "Христофор Колумб" и "Искърско шосе" в "Дружба", по пътя към летището. Леката кола е навлязла в насрещното движение и се e забила челно в микробуса.Според разказ на очевидец виновникът за катастрофата е червеният Мерцедес. По първоначална информация автомобилът бил краден. Освен шофьора в него е имало още трима души. Всички заедно са избягали от местропроизшествието с друга кола, която дошла да ги вземе.

Буйстващият пътник от "Air France" задържан за 72 часа, проверяват се всички версии

Тече изясняване на мотивите за поведението на буйстващия индиец, който принуди самолет на "Аir France" да кацне извънредно в София. На брифинг на летище София бе дадена и повече информация по случая. По първоначални данни не става дума за инцидент след употреба на алкохол, поясни градски прокурор Илияна Кирилова от СГП.
"Вчера вечерта е получено съобщение в СГП относно индийски гражданин, който е застрашил сигурността на полет от Париж до Делхи. Той се е държал арогантно и е нападнал стюард на самолета. Блъскал е по вратата на екипажа. Разпитани са свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Задържан е за 72 часа. Осигурени са му преводач и контакт с посолството на Индия у нас”, обясни градски прокурор Кирилова.

В София и страната: Цветята за 8 март на двойни цени

Всички цветя в София и страната за 8 март тази година ще са на двойни цени заради поскъпналите доставки от чужбина. Скокът важи и за българската стока- това заради спада на производството им. Това разказа председателят на Асоциацията на флористите Йоана Томова, цитирана от "Монитор". Томова поясни, че цените на цветната борса в Нидерландия в момента са изключително високи заради пандемията и затворените разсадници. Това е и причината доставките до България да са малко и на по-високи цени.

Директорът на "Пирогов": Болниците са подготвени за новата вълна от COVID-19

Очакваната нова вълна от коронавирус у нас ще бъде доста ограничена. Това ще се покаже след 20 март. До тогава обаче в София и страната ще има натрупано сериозно количество ваксинирани. Именно имунизираните и преболедувалите ще формират "щит" в борбата със заразата. Това каза пред БНР директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.
Той допълни, че има и много хора, които са изкарали вируса безсимптомно. Според него те са повече от 1,5 млн. души.
И подчерта, че ваксинирането и прилагането на алгоритъма за лечение помагат много в борбата с коронавируса. Според шефа на "Пирогов" болниците са подготвени да посрещнат третата вълна на заразата.

Вандали обърнаха кошчетата в пешеходната зона на бул. "Витоша" (СНИМКИ)

Близо 10 кошчета бяха разпилени и обърнати рано тази сутрин по пешеходната част на бул. "Витоша". Десетки ранобудни граждани се възмутиха от вандалската проява. Екип на Столичен инспекторат - "Средец" още в 8 часа организира служители на фирмата, отговаряща за района, да ги върне по местата им. А пространството да бъде почистено.
Уличните кошчета в пешеходната част на емблематичния булевард са над 100 и се обслужват 7 пъти на ден.

От "Оборище" ремонтират проблемни тротоари (СНИМКИ)

От "Оборище" полагат усилия да ремонтират възможно най-много от проблемните тротоари в района. За настилките по ул. „Русалка“ гражданите многократно са подавали до администрацията сигнали и жалби. В момента се реновира участъка между ул. „Мърфи“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". Това съобщават от администрацията на "Оборище" в социалната мрежа.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right