Новините в София: Най-важното за деня 7 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 август 2021 г.

Гордост за България! Стойка Кръстева олимпийска шампионка по бокс

Страната ни има второ злато от Игрите в Токио. Радостта донесе Стойка Кръстева, която стана олимпийска шампионка по бокс. Тя триумфира, след като по безапелационен начин спечели финала в кат. до 51 кг. Тя победи Бусе Наз Чакъроглу от Турция с 5:0 съдийски гласа, съобщават от bTV.

Неделя и понеделник спират трафика над 12 тона по "Хемус" посока София

Неделя и понеделник ще има ограничение за камионите над 12 тона по "Хемус" посока София, съобщават от АПИ.
От 12 ч. на 8 август /неделя/ до 14 ч. на 9 август /понеделник/ се спира преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т между 47-ми и 30-ти км на магистрала “Хемус”, в посока София. Ограничението е за улеснение на движението през тунел “Ечемишка”, където трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна, поради ремонт в тръбата за София.

От МЗ обясняват дали може да се заразим с COVID-19 след ваксинирането

От Министерството на здравеопазването пуснаха във Фейсбук пост, озаглавен "Мога ли да се заразя с COVID-19 след ваксинация“. В него експертите разясняват при какви случаи можем да се заразим с вируса въпреки имунизирането.
Възможно е заразяване с коронавирус между двете дози при имунизация. При първата среща с антигена в резултат на първата апликация на ваксината около 50% от ваксинираните изграждат достатъчно добър имунитет, който да ги предпази от разболяване. След втората апликация този процент значително се повишава и достига 80-90%.“, се казва в поста.

Почистиха от боклуци около минералния извор до кв. "Гниляне"

Хора, които обичат природата и чистотата, върнаха приятния облик на минералния извор до кв. “Гниляне”. В акцията се включи кметът на района Даниела Райчева и нейният екип. Проявата се прави по инициатива на Емил Рангелов и неговите приятели Мартин Господинов, Светлин Митев, Александър Велинов, Александър Станчев и Цветелина Цветанова. Помощ за доброто дело дадоха и от Столичен инспекторат с извозването на отпадъците, а те бяха в пъти повече, отколкото се очакваше. За това разказа в социалната мрежа кметът на "Нови Искър" Даниела Райчева.

Храмът "Св. Пимен Зографски" в "Изгрев" скоро ще има излети куполи

Първата православна църква в район “Изгрев” се строи със сериозни темпове. Благодарение на строителите храмът “Св. Пимен Зографски” скоро ще има излети куполи. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев.

97 заразени за 24 часа в София, над 11 хиляди ваксинирани за страната

За последните 24 часа в сраната са направени общо 16 965 теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 549 проби. Така общият брой на потвърдените за страната случаи от началото на пандемията става 427 481, от които са активни 10 373. Това показват данните от Единната информационна система.
За последните 24 часа заразата са преборили 89, като общият им брой е 398 857.

Фестивал на настолните игри събира на едно място деца и родители в столицата

Фестивал на настолните игри, в който са включени близо 50 игри, отново ще радва своите малки и големи фенове в столицата. Проявата е кръстена "Sofia Board Game Weekend", разказват от Bulgaria ON AIR.
"Фестивалът ще се проведе на пространството, което заема "Sofia Summer Fest". Преди техните вечерни събития е нашето, от 11 ч. (събота) до 19 ч. (неделя). Любопитното е, че в събота веднага след нас има детски мюзикъл, което означава, че хората с деца могат да съчетаят един куп разнообразни занимания", обясни пред камерата авторът на редица настолни игри Петър Хераков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 май. Мотористка е в "Пирогов" след сб...

Прочети още keyboard_arrow_right