Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май 2022 г.

Председателят на СОС: Очакваме от държавата да отпусне обещаните пари за транспорта в София

Има реална опасност градският транспорт в столицата да бъде разреден и автобусите, които се движат по улиците, да останат наполовина. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на bTV. „Осигурени са доставки от доставчика на общинското транспортно дружество до края на месец май. От там нататък в зависимост от това, което се случва на пазара, ще имаме яснота.“, обясни Георгиев.

Катастрофа при с. Мрамор затвори движението по северната тангента (ВИДЕО)

Катастрофа затвори едната лента на Околовръстния път до отбивката за село Мрамор в посока с. Мировяне, съобщават във Фейсбук групата „Катастрофи в София“. Ударът е между две коли, като едната от тях се е преобърнала и е по таван, съобщават очевидци.


Нощна София грейна със светлините не LUNAR (СНИМКИ/ ВИДЕО)

Хиляди жители и гости на столицата се събраха в центъра на София снощи, за да станат част впечатляващото светлинно шоу, което фестивалът на визуалните изкуства LUNAR предложи. Събитието беше официално открито от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Атрактивният фестивал се провежда за пръв път в София. В него участват български и чуждестранни артисти, които ще представят различни по тематика визуални спектакли.


Софиянци излизат на протест в защита на Боянското блато

Жители на столицата излизат на протест срещу унищожаването на природата в Боянското блато. Инициативата ще се проведе на 9 май (понеделник), от 18:00 ч. в местността. Събитието се организира във Фейсбук, като най-активни са групите "За спасяване на Боянското блато (в Гърдова глава)", "Будните на Бояна", "Княжевецъ" и др.

Откриха тялото на мъртъв софиянец в Дупница

Тялото на 60-годишен мъж от София е открито тази сутрин в Дупница, съобщава Дарик нюз. Трупът е намерен около 6:00 ч. на тротоара пред търговски обект в града. Веднага е подаден сигнал на спешния телефон 112. От полицията съобщиха, че са задържани две лица, за които се проверява евентуална съпричастност към смъртта на починалия столичанин.


Ученичка на Музикалното в София е най-младата професионална арфистка у нас

12-годишната Никол Самарева е най-младата българска арфистка, която дебютира с професионални записи. Момичето е възпитаничка на Националното Музикално Училище „Любомир Пипков“ в София. Албумът на талантливата Никол е наречен NICOLE’S HEAVENLY HARP. Съдействие в издаването му оказва българо-американката Ейми Чапман, която менажира и Рут Колева в чужбина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 5 май 2024 г....

Времето на 5 май 2024 г. Затопляне на времето днес в София. Сутринта е около 5 градуса, но максималната температура ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right