Новините в София: Най-важното за деня 7 септември 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 септември.

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев пред Столица.bg: „Децата“ може да бъдат точката, около която политически да обединим усилията за София

Повече от година и половина в политиката се говореше за Васил Терзиев, но през май т. г. той излезе в Sofia Event Center пред хиляди съмишленици и симпатизанти и заяви, че е новият кандидат за кмет на София. Номинацията му да се кандидатира за Московска 33 - четвъртият човек в държавата, бе на дясната коалиция "Обединени за София", в която са "Продължаваме промяната", "Демократична България", Спаси София, Екипът на София.

Екшън във Възраждане: Граждани спряха багери в столичния Зона Б5, заплашват ги

Живеещи в бл. 18 в столичния квартал Зона-Б 5 застанаха пред багери, за да защитят жилищата си. Екшънът започна рано, в 7 часа тази сутрин, и все още продължава. Зам.-кметът на район Възраждане арх. Николай Диков извика полиция, оплакаха се пред Столица.bg недоволните граждани и изпратиха снимки и видео на недоволството си.

КАТ ще ползват общинските камери, реши Парламентът

Парламентът прие на първо четене четири законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата.

Премахнаха незаконни маси по ул. Солунска

През последната седмица на август от район Триадица и Столичен инспекторат предприеха принудително премахване на маси и хладилници, неправомерно разположени по централната улица „Солунска“.

Строят чешма-паметник на ул. Монтевидео в Овча купел

На ул. Монтевидео в столичния квартал Овча купел започна изграждането на чешма-паметник. Съоръжението ще се намира в празното общинско пространство между новите блокове, а около него е предвидено да бъде изграден кът за отдих с подходящо озеленяване.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 17 май 2024 г....

Времето на 17 май 2024 г. Облачно, леко затопляне и пак дъжд ще има и днес в София. Температурте се повишават, сутрита ...

Прочети още keyboard_arrow_right