Новините в София: Най-важното за деня 9 април 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

 Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес,  9 април 2019 г.

Чугунен болард ще е новият ограничител на Граф Игнатиев

Чугунени боларди ще са новият вид ограничители на ул. "Граф Игнатиев" в столицата. До това решение стигнаха членовете на Експертния съвет към НАГ преди минути, научи Столица.bg. Експерти, общински съветници, директорът на столичния Електротранспорт, зам.-кметът Дончо Барбалов и главният архитект на София Здравко Здравко огледаха поставените като мостри нови ограничители на ремонтиращата се улица.

Столичен инспекторат: Няма да се плати на концесионер при некачествено миене на улици

Улици в район Възраждане са некачествено измити на 6 срещу 7 април т. г. и дейността няма да бъде платена на фирмата концесионер. Това съобщават от Столичния инспекторат в отговор до Столица.bg. По сигнал на граждани е извършена проверка, която е установила, че улиците не са добре измити. Почистването е било в район Възраждане в карето между бул. Сливница, "Опълченска", бул. "Христо Ботев" и ул. "Цар Симеон".

ЦИК: Иванчева има право да участва на Евроизборите


Бившият кмет на район „Младост” и клиентка на темида заради корупция Десислава Иванчева ще участва на европейските избори следващия месец. Информацията идва от последното решение на ЦИК, с което тя няма да има проблем да се яви като кандидат за евродепутат.

Протече метростанция Стадион „Васил Левски“ 

Mетростанцията на Стадион „Васил Левски“ протече след силният валеж тази сутрин. Причината за теча е в специфичната конструкция на станцията. Покриват на станцията е направен от поликарбонат и вероятно уплътненията не са издържали, съобщи шефът на столичният Метрополитен Проф. д-р инж. Стоян Братоев пред Столица.bg. Като обясни,че при първа възможност след спиране на дъжда работници ще се качат на покрива и ще оправят проблема. По думите му не могат да се случат инциденти заради теча, тъй като мокрите места са обозначени, а метровлаковете тръгват от сухата страна на перона. 

НИМХ: Най-голямо количество дъжд падна в София

Най-голямо количество валежи е отчетено в София тази сутрин - 31 л/кв. м. В отделни района на София-област са паднали до 35 л/кв. м., съобщиха от НИМХ пред радио Фокус. Силните валежи се дължат на преминаващ над нашата страна Средиземноморски циклон. Според синоптиците валежите ще продължат през целия ден, като се очаква чак в късните часове те да спрат. През идните дни предимно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи.

Кой хвърля пари в "Банишора"

От столичното Второ РУ издирват собственика на разпилени в района пари. Те са открити от случаен граждани по тротоара на ул. „Ген. Столетов“ на 6 април, след което сумата е предадена на полицията. Към момента в районното не е получен сигнал за изгубени пари, за това те остават на съхранение при тях докато не се появи собственика им. Той трябва да докаже, че са негови като обясни колко са и от какви купюри както и други детайли, съобщават от МВР.

Крадци магьосници ограбиха нискотарифна компания на "Брюксел" 1


Изключително смели крадци откраднаха каса на нискотарифна компания, чийто офис е в сграда на ул. Брюксел 1, близо до летище "София". При 24 часовото видеонаблюдение и множеството охрана в зданието, крадците определено са били магьосници или вътрешни хора. Обирът е станал тази нощ, като е бил разбит сейф в служебно помещения на авиопревозвача, съобщават от МВР. Установена е липса на голяма сума пари, като точния брой не се уточнява. По непотвърдена информация сумата е около 50 хил. евро.

Проверяващите от "Слатина" имат достъп до имота на шефа на КПКОНПИ

Екипът на районната администрация на "Слатина", който трябва да извърши проверка на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев са получили неговото съдействие. Собственикът на имота ще им осигури достъп до т. нар. общи части на жилищната кооперация - терасата. Проверките ще се извършат до края на седмицата. Все още няма конкретни дати", заяви пред Столица.bg кметът на район Слатина Наталия Стоянова. Терасата със сауна, джакузи и барбекю стана скандална, след като по документи била към общите части от сградата, а в същото време е ипотекирана заедно с апартамента на Георгиев. 

Столични контрольори изхвърлиха в движение "пътник" без билет


Столични контрольори изхвърлиха "пътник" без билет от движещ се автобус в столицата. За изумление на всички "нередовният" пътник се оказамлад гълъб.  За странната случка разказват шокирани граждани в социалната мрежа. Според тях проверяващите се качили и започнали да проверяват пътниците, но в един момент се натъкнали на гълъб. Те хванали птицата и без да изчакат превозното средство да спре, я изхвърли през отворен прозорец в движение. Според защитници на птиците, подобна инициатива би могла да доведе до смърт за пернатия пътник.  Още повече, че той е бил малък и вероятно много изплашен.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right