Времето и предстоящите събития на 10 май 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 10 май

Минималните температури сутринта ще бъдат между 7 и 12 градуса, максималните ще са в интервала 17-22 градуса. На много места ще има превалявания, ще бъде облачно. Вятърът ще бъде до умерен, съобщава prognozata.bg


Предстоящи събития за 10 май

09.00 часа Депутатите се събират за редовното си заседание в Народното събрание.

09.30 часа Международна конференция на тема „Етичните правила на професиите на съдията, адвоката и прокурора – гаранция за справедлив процес” ще се проведе в хотел „Балкан“.

09.30 часа Форумът „Бъдещето на труда и младите хора“ ще бъде открит от Пламен Димитров- президент на КНСБ в зала „Европа“ на конгресен център „Глобус“ в сградата на КНСБ.

10.00 часа Вторият ден от международната конференция „От модерността към съвременността : изкуство и политика“ ще бъде открит в зала 19 на Института за етнология и фолклористика на БАН.

10.00 часа Цветомир М., Бойко Г. и др се изправят пред 10-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за контрабанда.

10.00 часа Мелиад Ф. и Хасан Ел Хадж Хасан застават пред 3-ти състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за тероризъм.

10.00 часа Виктор Б., Емил И. и др. застават пред 16-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

10.00 часа Първият ден от събитието „Дни на роботиката“ ще бъде открит в зала 2140 на Втори учебен блок на Технически университет – София.

10.30 часа Пресконференция във връзка с проекта за доизграждане на системите за ранно предупреждение и оповестяване ще се проведе в Националния пресклуб на БТА.

11.00 часа Гостуващата изложба „Мозайка от занаяти” на ЕМО „Етър” ще бъде открита на първия етаж в Националния исторически музей.

11.00 часа Синдикатът на българските учители ще проведе двадесет и втория Национален конкурс „Учител на годината“ в „София Хотел Балкан“.

11.00 часа Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на връчването на наградите на XXII Национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители в зала „Роял“ в „София Хотел Балкан“.

11.00 часа Изложбата „Гласът на словото“, посветена на 1150-годишнината от Успението на св. Константин-Кирил Философ, ще бъде открита в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.

11.00 часа Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще подпише двустранно споразумение за взаимодействие с Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната в зала „Триадица“ на Гранд хотел „София“.

11.30 часа Фотографската изложба „Папа Франциск в Светите земи“ ще бъде представена в лобито на хотел „Хилтън“.

12.00 часа Пресконференция на тема „След посещението на папата - споровете предстоят“ ще се проведе в Националния пресклуб на БТА. В нея ще участват Мирослав Попов – юрист, политически анализатор и доц. д-р Георги Чанков - преподавател в УНСС.

12.00 часа Професионалният празник на библиотекарите ще бъде отбелязан в Столичната библиотека.

13.00 часа Стефан Стефанов се изправя пред 8-и състав на Софийски градски съд. Той е подал молба за условно предсрочно освобождаване. Стефанов е осъден за опит за въоръжен грабеж в банка в Сливен.

14.00 часа Среща с ръководството на Централната избирателна комисия във връзка с подготовката за провеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България ще проведе на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев.

14.00 часа Добромир М., Георги А. и др. застават пред 16-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

18.30 часа Изложбата „Баухаус имагиниста“, която представя документи за влиянието на Баухаус отвъд Стария континент, ще бъде открита в Гьоте-институт България.

18.30 часа Четиринадесетото издание на фестивала за клипово изкуство „Джобен фестивал“ ще бъде открито в „Ателие Пластелин“ (ул. Цар Симеон №48).

20.00 часа Официалната церемония по връчване на Националните медицински награди ще се проведе в балната зала на хотел „Маринела“.

Още интересни събития от деня stolica.bg/kalendar

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 6 май. Митничари на Калотина иззеха 24 5...

Прочети още keyboard_arrow_right