Времето и предстоящите събития на 20 март 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 20 март 2023 г.:

Днес в столицата ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. След обяд над западните райони ще се развива и средна облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални в София ще бъдат около 19 градуса.

Предстоящи събития :

13:00 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонтните дейности на ул.“Кукуш“ в район Илинден. Изграждат се канализация, водопровод, отводняване, нова пътна настилка, тротоари и осветление.

17:00 часа в градинката пред Народния театър ще бъде открита документалната изложба "Апостол Карамитев – актьорът рицар“, посветена на на творческата дейност и 100-годишнината от рождението на един от най-обичаните български актьори.

18:00 часа В Галерия София Прес ще бъде представена Книгатата на Зафер Галибов „Балканска фотография ПРОТАГОНИСТИТЕ – Тома и Никола от фотографската фамилия Хитрови“, както и съпътстващата я изложба от фотографии на фамилията.

18:30 часа Литературен клуб на Столична библиотека представя поетическо четене на Петър Чухов с участието на саксофониста Иван Бороджиев. Събитието "Някой е спал тук преди мен" се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Творчески стипендии“.

18:30 часа В Обучителния център на Софийска света митрополия продължават да се провеждат тематични беседи. Днешната тема е озаглавена „Благовестие и кръстоносене“. Водещ на беседите ще бъде протойерей Сава Кокудев, свещенослужител в столичния храм „Св. София“ и преподавател в Богословския факултет на СУ „Св Климент Охридски“

19:30 часа Юбилейно 50-о представление на спектакъла "Дневникът на един луд" по Гогол на театър "Кредо" в Театър 199 "Валентин Стойчев".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right