Времето и предстоящите събития на 23 април 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 23 април
Сутринта температурите ще са около 5 градуса, в обедните часове стойностите ще стигнат 12 градуса.Облачността ще е предимно значителна,вятърът ще бъде слаб.На отделни места не са изключени и валежи, съобщава prognozata.bg


Предстоящи събития за 23 април

9.00 часа Протест за спиране екстрадицията на Илхан Карабаг и против политическите депортации в Турция ще се проведе пред Съдебната палата.

9.00 часа Международна конференция по кореистика на тема „Korean Peninsula – Traditions, Culture, Historical perspectives“ ще бъде открита в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет.

9.30 часа Откриване на 6-та годишна среща на Националния борд по туризъм ще се проведе в хотел "Хилтън", бул. „България" №1. Гости на събитието са министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на комисията по икономическа политика и туризъм в 44 НС Петър Кънев, както и над 150 лидери в туристическия бранш, международни и местни корпорации и организации, сред които представители на IT компании, телекоми, банки и финансови институции, работодателски и браншови организации.

9.30 часа Кръгла маса на тема: „Декарбонизацията на българската икономика: европейски и национални перспективи“ ще се проведе в Центъра за изследване на демокрацията, Конферентна зала, ул. „Александър Жендов“ № 5.

9.30 часа Заседание на Съдийската колегия на ВСС ще се проведе в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет.

9.30 часа Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще проведе дискусия с ученици на тема „Сигурност в интернет и отпор на кибератаките“ в Национално средно общообразователно училище „София“. В 149 СУ „Иван Хаджийски“ от 13.00 часа ще се проведе втора дискусия.

9.30 часа Основно изказване на международната конференция „Европейската отбрана – възможности и перспективи“
в Централния военен клуб ще направи председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов.

9.30 часа Юлиян Т., Христо Ст. и др. застават пред 4-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

10.00 часа Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в конференция „Евро-векторите към геополитическия триъгълник САЩ – Китай – Русия“ в зала „Средец“ на „София Хотел Балкан“.

10.00 часа Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в представянето на проекта на Стратегия за възпитателната работа в образователните институции в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади (бул. „Драган Цанков“ 21 А, вход откъм ул. „Димчо Дебелянов“ 7).

10.00 часа Пенсионери ще бъдат зарадвани от Мая Манолова с хранителни пакети, събрани от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. В 14.00 часа ще бъдат раздадени пакети в Пенсионерски клуб в ж.к. „Люлин“, трафопост до бл. 427, а от 15.30 часа в Пенсионерски клуб в ж.к. „Св. Троица“, бл. 297.

10.00 часа Йордан Ш. застава пред 13-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинение за безстопанственост.

10.00 часа Българското училище за политика „Димитър Паница” (БУП) организира конференция на тема: „Политиките за деца – проблеми, решения, чужд опит“ в „Гранд хотел София“, зала „Триадица-2“.

10.00 часа Разглеждане мярката за неотклонение на Габриел И., обвинен за побоя над възрастна жена в столичния кв. "Толстой" ще има от ІV въззивен състав.

10.00 часа Презентиране на модния бранд MEME MORE ще се проведе в Пресклуб БТА, бул. „Цариградско шосе“49.

11.00 часа Граждански протест срещу увеличението на цената на тока ще се състои пред КЕВР.

11.00 часа Листата си с кандидати за евродепутати за предстоящите избори ще регистрира в ЦИК партия „Атака“.

11.00 часа Листата си за изборите за членове на Европейския парламент ще регистрира в ЦИК коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“.

11.00 часа Национална мрежа за децата ще представи резултатите от годишния доклад „Бележник 2019: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“ в пространството за събития +Това на ул. Марин Дринов 30.

11.00 часа Медийно събитие на тема: „Устойчива красота, устойчиво развитие“ ще се проведе в Литературен клуб „ПЕРОТО“ на бул. „България“ 1.

11.00 часа Проф. Йоахим Швалбах от Университета Хумболт в Берлин ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Мястото на церемонията- Аулата на Ректората.

11.00 часа Граждански протест срещу увеличението на цената на тока ще се проведе пред КЕВР.

11.00 часа Провеждане на пресконференция в централата на КП „Коалиция за България“ на улица „Врабча“ 23.

11.00 часа Представяне на годишния доклад на Българския хелзинкски комитет (БХК) за правата на човека в България през 2018 г. ще се състои в Конферентната зала на Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124, София).

11.00 часа Георги В., Деян М. и др. се изправят пред 16-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

11.00 часа Проверка за Евроизбори 2019 г. ще се състои в зала „Арена Армеец“ и от 12.30 часа в зала „Универсиада“

12.00 часа Международната среща "Синдикалният принос за интеграция на Балканите в контекста на 100-годишнината на МОТ" се провежда в КНСБ - Конгресен център "Европа".Приветствие към участниците ще поднесе министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

13.00 часа Омбудсманът Мая Манолова кани на среща партньорски граждански и неправителствени организации по повод акредитирането на институцията с възможно най-високия статут „А“ на ООН за правозащитен орган.Мястото на проявата- Клубът на Омбудсмана.

13.00 часа Подписване на споразумението за подкрепа на листата на ВМРО – Българско национално движение с водач Ангел Джамбазки от Земеделския народен съюз ще се състои в конферентната зала в централата на ВМРО (ул. „Пиротска“ 5, ет. 5).

14.00 часа Кандидатите в листата си за евровота представя ДПС в хотел „Рамада“.

16.00 часа Адриян В. застава пред 11-и състав на Специализирания наказателен съд с молба за изменение мярката му за неотклонение. Той е обвинен по член 65 от НПК.

16.00 часа Среща-концерт на Грета Ганчева ще се проведе в Руски културно-информационен център– Мраморна зала, ул. „Шипка“ 34.

18.00 часа Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски ще отслужи „Последование на Жениха“ в митрополитската катедрала „Св. Неделя“.

18.00 часа Открита лекция на тема: „Сливи за смет - "старо" срещу "ново" наследство" ще се проведе в Аулата на Алма матер.

18.30 часа Един от доайените на съвременната българска белетристика, писателят Георги Мишев, гостува в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4).

18.30 часа Изложбата съвременна живопис “Everything will be alright” или „Всичко ще бъде наред” с автор Росица Гецова ще бъде открита в Галерия „Сердика“.

18.30 часа Концерт на Фумие Фукуи (пиано) ще се състои в Унгарския културен институт.

19.00 часа XI-ти концерт-церемония „Различни, но заедно“ за връчване на почетните знаци „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ ще се състои в РКИЦ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Късмет на деня

Обърнете повече внимание на вътрешната красота днес – кожен салон, затоплящи се седалки, климатроник …

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 4 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 май. 41-годишна родилка и бебето ѝ поч...

Прочети още keyboard_arrow_right