Времето и предстоящите събития за 11 януари 2022г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 11 януари 2022г.

Днес времето в София ще е преобладаващо облачно, със слаби превалявания от сняг. Вятърът ще е слаб, до умерен от североизток. Минималната температура в столицата ще е -4 градуса, а максималната ще достигне до 2.

Предстоящи събития:

От 10.00 ч. чрез платформата Zoom ще се проведе онлайн дискусионен форум на тема „Достойна минимална работна заплата за ограничаване на евтиния труд“, който ще бъде излъчен в в страницата на КНСБ във „Фейсбук“.

От 10.00 ч.в киносалона на ВМА по инициатива на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев ще се проведе работна среща за организацията на работата във връзка с покачващата се заболеваемост от COVID-19 с директорите на столичните болници, директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София, доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, и Иванка Динева – управител на Столичната здравноосигурителна каса.

Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет ще заседава онлайн от 10,00 часа чрез платформата CISCO Webex Meeting - връзка. Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет ще заседава онлайн от 11,00 часа чрез платформата CISCO Webex Meeting - връзка. Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

Комисията за връзки с гражданското общество към Столичния общински съвет ще заседава онлайн от 11,30 часа чрез платформата CISCO Webex Meeting - връзка. Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

В зала 1 на Столична община от 11.30 ч. ще се проведе пресконференция за актуалното състояние на столичния градски транспорт, която ще се излъчва онлайн и на страницата на Столичния общински съвет във "Фейсбук".

В Балната зала в Двореца на пл. „Княз Александър І“ от 11.30 ч. ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от конкурса за националното участие във Венецианското биенале за изкуство.

Постоянната комисия по финанси и бюджет към Столичния общински съвет ще заседава от 13,00 часа в Зала 1, ул. „Московска“ 33 и онлайн чрез платформата CISCO Webex Meeting - връзка. Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

От 14.30 ч. в сградата на Министерството на земеделието министър Иван Иванов ще представи екипа си и водещите приоритети в работата на институцията.

В залата на ет. 3 в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“ на ул. „Сердика“ № 5 ще бъде представен проект за превръщане на междублоково пространство в район „Люлин“ в парк от 14.00 ч.

От 15.00 ч. в сградата на Министерството на младежта и спорта министър Радостин Василев ще проведе среща с ръководството на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. След разговорите са предвидени изявления.

От 15.00 ч. в Министерски съвет премиерът Кирил Петков ще проведе среща с ръководствата на Българската асоциация на металургичната индустрия и на петте национално представителни работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ.

Постоянната комисия по международно сътрудничество и туризъм, европейски програми и проекти към Столичния общински съвет ще заседава от 15,30 часа  онлайн чрез платформата CISCO Webex Meeting - връзка. Заседанието ще се излъчва във Facebook страницата на СОС.

От 18.30 ч. в Салонната зала в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще бъде открита изложбата на Константин Константинов „Тишина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 153 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 май. Пак вкарват в СОС сливането на д...

Прочети още keyboard_arrow_right