Новините в София: Най-важното за деня 10 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 10 януари 2022 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 8 януари 2022 г.

Жена търси помощ за майка на 5 деца в София, пострадала при инцидент

Жена потърси помощ в социалните мрежи за своя съседка, която е майка на 5 деца. Многодетната майка е счупила тазобедрената си става при инцидент. В момента жената се намира в "Пирогов" и ѝ предстои тежка операция и дълго възстановяване. Възстановяването ѝ може да отнеме от 6 месеца до 1 година, а през това време някой трябва да се грижи за децата ѝ.

Документална поредица ще разкаже историята на шест софийски квартала

Деветият сезон на поредицата "5 минути София – кварталите" ще разкрие историята на шест от кварталите на столицата. Документалната поредица на Камен Во Студио се осъществява с подкрепата на Програма "Култура" на Столична община. Сериите проследяват историята и развитието на шестте квартала, допринесли за изграждането на съвременния облик на София. В късометражната поредица са включени Бояна, Захарна фабрика, Красно село, Младост, Студентски град и Ючбунар. Епизодите представят лични истории на жители от кварталите, забележителности и забравени факти.

Млад мъж е убит в Люлин

26-годишен мъж е бил убит снощи в столичния квартал Люлин, съобщи БНТ. Сигналът за нападението е подаден в неделя вечер, 9 януари, към 23,00 часа. Мъжът е бил нападнат пред блок 225 в квартала. На мястото веднага е пристигнала линейка на Спешна помощ, но човекът е починал на път за болницата. Причината за смъртта му са множеството прободни рани по тялото му.

Кметът на район „Красно село“ отново е с установен от КПКОНПИ конфликт на интереси

КПКОНПИ прие решение всички материали, касаещи извършена проверка в столичната община „Красно село“, да бъдат изпратени на прокуратурата поради наличие на данни за извършени корупционни престъпления. Това съобщават от комисията за противодействие на корупцията. Служителите на дирекция „Противодействие на корупцията“ извършиха проверка на място по сигнали на граждани и по медийни публикации на 2 декември. Изискани са документи, снети са обяснения от длъжностни лица, включително и такива, заемащи висши публични длъжности.

Спират плановия прием и операции в София заради Covid-19

Спират плановия прием и плановите операции в град София заради пандемията от Covid-19, съобщиха от Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ). Новата мярка влиза в сила на 12 януари в полунощ. Единствено изключение ще се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки и др.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right