За първи път „Българите, кои сме ние“ – младежки филмов фестивал в Сливница

-

Снимка: Facebook

Исторически ленти, припомняне на личности, прославили ни по света, възраждане на старинни детски игри и фолклорен конкурс от 20 до 24 май 2024 година

Догодина точно на 24 май ще бъдат връчени наградите на първия младежки филмов фестивал в град Сливница „Българите, кои сме ние“.

Родолюбивото начинание на сдружение „Арлекин“, което организира едноименния международен младежки медиен фестивал във Варна, цели да подтикне младите ни сънародници към творчество и патриотизъм.

Не е необходимо младите хора да реализират самостоятелно своя замисъл. Достатъчно е да предложат интересна идея, да напишат вълнуващ сценарий, базиран върху исторически факти за конкретно събитие или неизвестна, но завладяваща личност, прославила България по света или оставила траен отпечатък в миналото. Екипът на „Арлекин“ има опита, таланта и ресурсите да създаде филм с дейното участие на младите таланти, които в процеса на работа ще придобият умения да работят в екип, ще получат базови познания по филмопроизводство, литературна обработка на факти и поведение пред камера.

Обучението и консултациите ще се провеждат във виртуална „видео класна стая“ или присъствено. Това ще даде възможност да се включат повече български деца, живеещи извън пределите на родината, но нескъсали връзката си с нея.

Освен конкурсната програма, ще има майсторски класове за по-напредналите. Участниците могат да бъдат между 8 и 29 години, разпределени в различни възрастови категории.

Екипът на фестивала има възможност да съдейства при реализацията на 10 филма, така че побързайте да изпратите своите идейни проекти до 30 ноември 2023 на имейл bulgaritefestival@abv.bg в обем не повече от три страници.

Авторите на одобрените от професионално жури, съставено от историци и кинотворци, идеи ще преминат курс на обучение за написване на сценарий.

Очаквайте още подробности за регламента на конкурса в следващи публикации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Почерпен“ водач с близо 3 промила влезе в двора на къща край Кос......

Мъж от костинбродското село Каленовци се заби с автомобила си в ограда на частен дом. Инцидентът се е случил около 17:20...

Прочети още keyboard_arrow_right