Антикорупционната комисия започва проверка за конфликт на интереси на кмета на Красно село

Антикорупционната комисия започва проверка за конфликт на интереси на кмета

Снимка: Фейсбук

Антикорупционната комисия започва проверка на кмета на столичния район Красно село Росина Станиславова. Това е решено днес на заседание на Комисията за противодействие на корупцията и и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), се съобщава на официалния сайт.

Проверката е за установяване на установяване на конфликт на интереси.  През миналата седмица стана ясно, че кметът на Красно село-Столична община е получила възнаграждения над 7000 лв. като ръководител на проект "Патронажна грижа", който се финансира с европейски средства по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Кметът на Красно село призна, че е получила 7600 лв., като ръководител на проекта "Патронажна грижа"

Случаят бе обсъждан от общински съветници и от Комисията по бюджет и финанси бяха изпратени писма до всички районни кметове на Столична община да представят отчети за изразходваните средства за "Патронажна грижа". С тези проекти се осигурява топла храна на възрастни хора по време на епидемията от COVID-19.

Според Закона за противодействие на корупцията за сигнал се приемат и публикация в медиите, в които има данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности. КПКОНПИ ще се прfизнесе до 2 месеца по случая. 

Станиславова, избрана за кмет с подкрепата на Демократична България, бе призована да върне парите. Вместо това от коалицията преведоха същата сума, която е получила тя, на SOS детски селища и свалиха доверието си от нея.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Израел в София направи дарение за центъра "Света М......

Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова получи дарение от Н.Пр. Йорам Елрон. Дарението е предназначено за Д...

Прочети още keyboard_arrow_right