Безплатно обучение по фотография за хората с ментални затруднения в София

-

Снимка: Софийска фотографска школа

Нова инициатива има за цел да подпомогне хората с ментални проблеми чрез изкуството на фотографията, съобщават от Софийска фотографска школа и Фондация Глобална инициатива в психиатрията.

Програмата е в резултат на съвместните усилия на двете организации за насърчаване на психичното здраве чрез творческия процес. Безплатното обучение по фотография предоставя възможност на хората с ментални затруднения да изразят своите емоции, опити и вътрешен свят чрез изкуството на фотографията. Обучението се осъществява под ръководството на фотограф и специалисти по психично здраве, които помагат на участниците да открият своите творчески възможности и да се изразят през обектива на камерата. Курсът по фотография продължава 7 седмици и в него ще се обучат над 20 мъже и жени с психично страдание.

"Ние вярваме в силата на изкуството да преобрази живота на хората и да им даде възможност за изразяване. Чрез тази инициатива искаме да подкрепим общността на тези, които често се чувстват изолирани от обществото", казва Стефан Димитров, директор на Софийска фотографска школа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изложба в Градската градина ще напомни за загиналите Ани и Явор...

Специално събитие, посветено на паметта на двама невероятни творци – Ани и Явор, които бяха прегазени на пешеходна...

Прочети още keyboard_arrow_right