Форум, посветен на жестовия език, събира експерти, политици и бизнес в София

Форум, посветен на жестовия език, събира експерти в София

Снимка: Canva.com

Форум под надслов "Българският жестов език не е за изпускане" ще се проведе в понеделник – 26 февруари, от 15:00 ч. в Аулата на Софийския унивеситет, съобщават от висшето учебно заведение.

Организатори на събитието са Обединение за правата и развитието на глухите хора в България – Deaf.bg, Fulbright Bulgaria, Софийският университет и университетът Галодет в САЩ.

„Към българската Глуха общност ще се присъединят представители на академичните среди, Народното събрание, изпълнителната власт, Столична община и бизнеса, за да обсъдят въпроса защо жестовият език ни прави щастливи и защо е важно да има бакалавърска програма по филология на българския жестов език“, посочват от СУ „Св. Климент Охридски“.

По време на срещата ще бъдат представени резултатите от необичайно, първо по рода си проучване на езиково-културната идентичност на младите глухи българи. В рамките на събитието ще бъде обсъдено как иновациите и развитието на българския жестов език ще допринесат за устойчива Глуха екосистема.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НИНКН започва инициатива за преоткриване на паметниците на култур......

В Международния ден за опазване на паметниците на културата, 18 април, от Национален институт за недвижимо културно насл...

Прочети още keyboard_arrow_right