Физическият факултет на Софийския университет с интересни демонстрации за граждани

Физическият факултет на Софийския университет с интересни демонстрации за г

Снимка: Уикипедия

Физическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отваря вратите си за всички, които искат да прекарат няколко ползотворни часа, вдъхновени от науката. Събитието ще се състои утре – 20 април, от 11:00 до 15:30 ч. и ще е подходящо за ученици, учители, родители, деца, студенти, изследователи и граждани, съобщават от висшето учебно заведение.

По време на Пролетния ден на отворените врати посетителите ще могат да се запознаят на разбираем език с някои от най-новите открития в областта на физиката, както и да разберат по какви задачи работят българските екипи от Физическия факултет – включително изследване на тайните на сърцата на далечните галактики, търсене на нови светове в Космоса и много други.

Освен богата лекционна програма всички посетители ще могат да се насладят на множество интересни научни демонстрации за всички възрасти, да посетят водещи лаборатории във Физическия факултет и да научат повече за възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададат своите въпроси.

„Тази наука може да бъде увлекателна и интересна и е престижна специалност с многобройни възможности за реализация в България и по света.“, посочват от университета

През 2024 г. Физическият факултет отбелязва 135 години от преподаването на физика в Софийския университет.

Събитието ще се проведе във Физически факултет на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ на бул. „Джеймс Баучър“ 5.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стотици посрещнаха тленните останки на цар Фердинанд във Врана...

Тленните останки на цар Фердинанд бяха пренесени с военен самолет от Германия до България. Днес в ранния следобед те бях...

Прочети още keyboard_arrow_right