Как се извършва циклене на паркет?

циклене на паркет

Снимка: topparket.com

Цикленето на паркет е вид процес, при който се постига пълно изравняване на паркета, като се отнемат неравностите. Също така се отстранява старият и захабен лак, безир, боя или нещо друго, като цикленето става от по-едра към по-фина шкурка.

След като се направи финото шлайфане на паркета се получава идеално гладка повърхност. Процесът се извършва чрез помощта на валова машина, но поради нейната специфика ъглите на помещението по принцип остават недостъпни. За тях се използва специална дискова машина, като и двете машини са обезпрашени.

Това как ще изглежда паркетът ви след полагането на лак зависи от качеството на циклене. Когато се направи последното шлайфане, той трябва да се почисти много добре от останалия прах.

 

Старият паркет, който е от естествено дърво е наистина много ценен, защото той е изработен от висококачествен материал и е издръжлив. Също така той притежава много топло и шумоизолиращи качества. 

След циклене на паркет от качествена дървесина, подът става като нов, особено след като се нанесе върху него подходящ лак. Специалистите в цикленето на паркет успяват да върнат свежестта и уникалната красота на естествения дървен паркет.

За да се постигне перфектното качество, цикленето на паркета трябва да се извърши с подходящата техника. Подът ще придобие много ефектна визия и ще създаде усещането за лукс. Ако подът ви е от естествено дърво, ние сме способни да го върнем към нов живот. Специалисти с висока степен на квалификация и изключително модерна техника, ще обновят паркета ви много бързо, много качествено и на изключително достъпни цени.

Когато цикленето на паркет се извършва с професионални, предназначени за тази цел машини, процедура е максимално обезпрашена. Съвременните машини имат специални торби, които служат за обиране на прахта. Когато паркетът е из циклен и изшлайфан, той е готов за нанасянето на лак.

Има няколко важни неща, които трябва да знаем при цикленето на паркет, но най-важното е, че процесът трябва да се извършва при предварително освободени стаи от мебели.

*Реклама

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (38%, 126 Гласове)
 • На време (15%, 49 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 58 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 87 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 12 Гласове)
Общо гласували: 332 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Почина д-р Иван Иванов, бивш директор на Зоологическа градина – С......

Дългогодишният директор на ОП „Зоологическа градина – София“ – д-р Иван Иванов почина на 2 декем...

Прочети още keyboard_arrow_right