Последни дни за участие в кампанията „Децата питат кмета“

-

Снимка: Сдружение "Безопасни детски площадки"

До 1 ноември от гражданското сдружение "Безопасни детски площадки" събират въпроси на деца и младежи до 18 г. в кампанията "Децата питат кмета!". Столица.bg е партньор на инициативата.

Сред неочакваните и забавни въпроси, които децата от столицата и от цялата страна зададоха към кметовете, са: „Какво работи кметът? Защо не се прилагат повече усилия за опазване на околната среда? Повече кофи за разделно събиране? Защо се строи на детски площадки или игрища? Защо вместо площадка от лего на пазар "Сребърна", кв. Хладилника ще се строи блок и тати ще се изнервя, защото няма къде да паркира?"

През ноември от гражданското сдружение ще обобщят 6-те най-популярни въпроса от деца към представители на местната власт - кметове на населените места, райони, общински съветници към градовете, от които идват. Въпросите ще бъдат зададени към тях по имейл и чрез медиите. "Конкретни казуси ще изпратим с молба за отговор", добавят от сдружението.

Кметове и общински съветници вече изявиха желание да се срещнат наживо с децата и младежите.

"Ако си на възраст между 8 и 18 години, имаш възможност да зададеш въпрос на кмета на твоето населено място. Попитай го/я всичко - от това какво работи, до това как взима решения, какво го/я мотивира и какви планове има за развитие на региона. Можеш да потърсиш и обратна връзка по конкретен проблем. Няма забранени теми! Търсим твоето мнение и се интересуваме от всичко, което вълнува ТЕБ!
Бъди активен, бъди честен за това какво искаш да се подобри и участвай! Твоят град и твоето населено място имат нужда от теб!", призовават организаторите на кампанията.

Въпросите си можеш да зададеш на  Децата питат кмета | Facebook, по електронна поща - safeplaygrounds.sofia@gmail.com., както и на следния линк: Попитай кмета! (google.com)

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столични агитки се включват в национален протест на футболните фе......

Формации на футболни привържени от цяла България излизат на протест в Пловдив на 12 февруари, неделя, 2023 г., потвръдих...

Прочети още keyboard_arrow_right