Общинският съветник Таня Георгиева помогна да се открие пенсионерски клуб в Горна баня

photo_library
 • Общинският съветник Таня Георгиев помогна да се открие пенсионерски клуб в

  Снимка: Фейсбук

 • Общинският съветник Таня Георгиев помогна да се открие пенсионерски клуб в

  Снимка: Фейсбук

След три години прекъсване пенсионерският клуб в столичния кв. Горна баня отново отвори врати. Заслуга за това има общинският съветник Таня Георгиева, която беше и сред официалните гости на откриването вчера. Възрастните хора я посрещнаха с питка и шарена сол.

Именно Георгиева внесе доклад в Столичния общински съвет, в който настояваше клубът да бъде отворен отново. Предложението беше подкрепено от колегите ѝ от ГЕРБ-СДС, както и от съветниците от БСП и ВМРО.

Георгиева е отправяла три питания към кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов и е настоявала да бъдат посочени обективните причини за затваряне на обекта.  

Малко след като вчера клубът беше официално отворен, Таня Георгиева пусна във Фейсбук дълъг пост, в който се възмущава от действия на районния кмет.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Не мога да спра да се изненадвам от безочието и арогантността, присъщи на някои хора – кметът на района и цялата му малобройна армия от ДБ, които водиха грозна и парадоксална битка с пенсионерите, за да не ги пуснат в помещението на ул. “Каменица” 2, същите, които се опитаха да създадат напрежение и противопоставяне между възрастните хора и майките, абонирани за детската кухня в съседство; тези, които три години нехаеха за пустеещата, реновирана „Червена къща“. Този кмет, който разби ключалката на клуба в днешния ден в 10:00 ч, за да се намъкне вътре с погача в ръце, заедно със заместник-кметицата си Дарина, Пеньо Пенев - общински съветник от ДБ и районния координатор на ДБ (не зная името му), без никакво уведомление на гражданите - неговите избиратели. Кметът, който смята, че той, администрацията му и партийните му съратници са си самодостатъчни, да отворят клуба!

Кметът, който минута по-късно качи снимки във ФБ профила си, там, където преди това не спомена нито дума за намерението си! С няколко снимки и лъжливи постове не се печелят избиратели, г-н кмете!

Те не са “кухи лейки“, това са хора, мислещи, анализиращи, хора, на които им трябва съвсем мъничко – внимание, отношение, добра дума – накратко - човещинка, която определено ви липсва. Или пък лесно поддавате на инструкции от съпартийци.

Промъкнахте се като крадец – тихомълком и с разбита ключалка!

Въпреки всичко това позвъних на г-н Стефанов и го поканих да се срещнем с възрастните хора, за да седнем и спокойно да поговорим всички заедно - в клуба.

Промених часа заради него, защото не му беше удобен, този, който предложих. Каза, че ще дойде.

И познайте…. НЕ ДОЙДЕ!…

В такива моменти си мисля: къде  е мъжкото в някои мъже, къде е честта им? Къде е тежестта на “мъжката дума”…

Когато аз поема ангажимент за среща, ако имам промяна в плана - винаги звъня или пиша, ако не заради човека отсреща, то заради себе си!

Ще завърша с това, че всички – около 50 души в клуба, бяха усмихнати и щастливи. Една от жените си беше купила нова чанта заради откриването на клуба, което е толкова мило и показателно какво е този клуб за тях! Какво събитие е за тях! Подарих им настолни игри - за да се смеят, забавляват и общуват!

Подарих им книги - за да си направим цяла библиотека един ден, някои от тях бяха на български автори (“Глина “- Виктория Бешлийска) да видят как новите, младите писатели ни увличат с творбите си; разбира се, стихове за любов, защото независимо от възрастта ни, любовта е тази, която е хубаво да ни изпълва - към човека до нас, към децата ни, към приятелите ни, към природата и изкуството… за да няма място за злоба, завист и жлъч!…

Ще идем заедно и на театър, ще гледаме НЕДОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ - участва моя приятел Евгени Будинов - невероятен актьор!

Ще участвам в социалния им живот с  удоволствие, както го правя в районите Надежда, Нови Искър и други. Защото ми е приятно, защото ме радва тяхната радост и енергия, защото ми е топло край тях, защото ми напомнят на моите баби.. и на дядо ми.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

 След дъжда: Наводни се кръстовището на Околовръстното и бул. „......

Кръстовището на Околовръстното и бул. „Цар Борис III“ в София е наводнено и шахтите не успяват да поемат вод...

Прочети още keyboard_arrow_right