Блок в район Изгрев получи право да си построи асансьор

-

Снимка: Facebook

Пет етажна жилищна кооперация на ул.„Ген. Щерю Атанасов“ № 8 в столичният район Изгрев ще може най-сетне да изгради асансьор във входа си, съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов, който е вносител на приетия от Столичния общински съвет доклад.

"С проблема се запознах в един от приемните си дни. Тогава представители на етажната собственост се оплакаха, че възрастните и болни хора от входа трудно излизат от жилищата си, поради липсата на асансьор в кооперацията", разказа Барбалов.

Земята около блока е частна общинска собственост и за да се изпълни проектът, СОС трябва да учреди възмездно и безсрочно право на строеж върху 5 кв. м от застроения имот, обяснява зам.-кметът. Изграждането на съоръжението - пътнически асансьор и платформа за инвалиди, ще осигурят лесна, безпрепятсвена и достъпна среда на всички живущи в сградата, като от голямо значение е облекчения достъп до сградата и жилищните апартаменти на лицата с тежки заболявания.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Продължава разчистването на столичния Изгрев от паднали дървета ......

Продължава разчистването на улиците, тротоарите и междублоковите пространства от падналите дървета в столичния район &ld...

Прочети още keyboard_arrow_right