Кметът на столичния "Изгрев": Липсата на места в училищата е следващия проблем на София

-

Снимка: Facebook

През тази нова учебна година няма да намаляваме границите на прилежащите към нашите училища територии на съседните райони. Това съобщава кметът на столичния район Изгрев д-р Делян Георгиев.

На този етап в района има достатъчно места в трите общински училища за всички бъдещи първокласници, което ще позволи на района да подпомогне “Лозенец”, “Студентски” и “Слатина”, като приеме и част от децата живеещи в тях.

"В миналия мандат се наложи да намаля част от териториите им, които попадат в обхвата на нашите училища, защото имаше сериозен риск деца от “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад” да не бъдат приети в първи клас в кварталните училища, поради недостиг на места", припомня Делян Георгиев.

Районният кмет отбелязва още, че след проблема с липсата на места в детските градини и яслите, недостигът на места в училищата се очертава като следващия сериозен проблем пред София, който ще стои на дневен ред само след броени години.

Общината трябва бързо и превантивно да търси устойчиво решение и на тази задаваща се на хоризонта трудност. В спешен порядък трябва да бъдат обсъдени възможностите за изграждане на нови училищни сгради, да бъдат придобити терени за тях, да се проектира и разработи програма за изпълнение, отбелязва Георгиев.

Той отбелязва още, че очаква сформирането на работещ Общински съвет и комисии, за бъде поставен въпроса пред съветниците и да бъде намерено най-правилното решение както за район “Изгрев”, така и за града. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 500 деца спортуваха в столичният парк “Тинтява” (СНИМКИ)...

Над 500 деца от район “Изгрев” превърнаха парк “Тинтява” в голяма спортна площадка. Инициативата...

Прочети още keyboard_arrow_right