Слух за насилствено взимане на деца тревожи "Факултета"

Факултета

Снимка: Столица.bg

 
Слух за насилствено взимане на децата от известно време притеснява родителите в столичния квартал "Факултета". Психозата се предава от уста на уста, никой не знае кой е първоизточникът. И дали има и парченце истина в нея. Но целта е постигната- дезинформация и уплах у хората, разказват от bTV. Преди дни стана ясно, че заради подобен слух ромите от Сливен и Карнобат буквално са изпразнили училищата в града.    
 
Притеснени родители от "Факултета" са поискали среща с директора и класните на 75-о училище. Носили със себе си странни декларации. Не могли да дадат точна информация за хората, които са им ги раздали. Без титли, организации или имена. Просто им казали да идат да си вземат децата от училище, защото щели насила да им ги отнемат. В документите са изброени различни неща- да не бъдат снимани децата и да не бъдат извеждани. Виолета Бимбова, и.д. директор на 75-то ОУ, обясни пред камерите, че педагозите никога не извеждат децата без да имат съгласие от родителите. 
 
Все още не е ясно кой е раздавал тези декларации. Но страхът е обхванал като лавина квартала. Десетки майки и татковци са питали учителите дали насилствено някой ще им вземе децата.  
Медиаторите в квартала мълчат по темата за опасния слух. Защото вече са били заплашвани в социалните мрежи. 
 
Бившият шеф на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани коментира пред медията психозата с насилственото отнемане на децата като поредната "буря от глупост". Но този път обаче тя може да прерасне в ураган. Според нея стана дума за терористични действия, когато се манипулират хората със смут и страх.
Преди няколко дни през квартала е минало шествие с плакати "Няма да отнемате децата ни".
 
От МВР на този етап отказват информация по случая. 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 15 т отпадъци бяха събрани и извозени от квартал "Факултета"......

Над 15 тона отпадъци се изхвълиха за два дни - вчера и днес, от столичния квартал Факултета, район Красна поляна. Както ...

Прочети още keyboard_arrow_right