За опасно кръстовище в квартал "Витоша" в София сигнализират живущите

-

Снимка: Facebook


Жители на столичния квартал „Витоша” в София сигнализираха за опасно кръстовище, съобщи Нова телевизия. Кръстовището е на границата между районите "Студентски" и "Лозенец" и ежедневно застрашава безопасността на преминаващите през него, както и на живеещите в района.

В района на бул. „Симеоновско шосе” и ул. „Йордан Радичков” всекидневно има инциденти. Доста често изплашени пешеходци се измъкват на косъм от прелитащи автомобили. Само за последните 7 дни на мястото са станали три катастрофи. „Участъкът е изключително опасен, ежедневно има инциденти. В района колите карат с много висока скорост”, казаха живеещите в района.

Кметът на район "Лозенец", в който попада кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“, Константин Павлов потвърди, че е получил множество сигнали за опасния участък. Той е предприел стъпки за преустройството на кръстовището, като е разговарял със заместник кмета по строителство на Столична община Ангел Джоргов за това на какъв етап е обществената поръчка за възлагане на цялостно изграждане на въпросното кръстовище.

Павлов е получил уверения, че обществената поръчка за цялостно изграждане на кръстовището, със светофари и съответната подземна инфраструктура, ще бъде обявена до края на годината. Заедно с изграждането на кръстовището трябва да бъде разширен и входът на ул. „Йордан Радичков“, с което ще бъде ликвидирана опасната фуния на входа на квартала и левите завои ще станат много по-безопасни.

Кметът на района е провел разговор и със заместник кмета по транспорт на Столична община Кристиян Кръстев, както и с представител на Пътна полиция по въпросите на безопасността на кръстовището до началото на строителните работи. Ще бъде изпратено и официално запитване за характера и причините на пътните произшествия на това кръстовище, както и молба за повишено внимание и контрол на пътната обстановка там, съобщава във Фейсбук кмета Константин Павлов.

От Столична община са потвърдили за Нова телевизия, че проектът за нова светофарна уредба за кръстовището е готов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (42%, 478 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (20%, 231 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 241 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 181 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 14 Гласове)
Общо гласували: 1145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Приключи ремонтът на ул. "Кръстьо Сарафов" в Лозенец...

"Ул. „Кръстьо Сарафов“ е готова и изглежда добре!", съобщи във Фейсбук кметът на район "Лозенец" Константин ...

Прочети още keyboard_arrow_right