Тема: трафик

comment 0
visibility 3384
Отварят за движение новия пробив "П. Дертлиев" в Люлин

Отварят за движение новия пробив "П. Дертлиев" в Люлин

Отварят за движение новоизградения пробив по бул. "Петър Дертлиев" в Люлин днес по-късно, съобщиха от Столична община. Трасето е около 650 м и свързва Люлин и Околовръстния път.  В новата отсечка, която е продължение на люлинския булевард е изградено кръгово и продължава към Околовръстното, има две пътни платна в посока, като всяко с по две ленти за движение. Изградени са също и тротоари. Изпъленени са всички мери за обезопасяване и намаляване на скоростта по пробива и това е по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова. За тази цел е поставена изкуствена неравност от двете страни на острия завой преди и след район Люлин. Скоростта допълнително е ограничена на 20 км/ч в самия завой, има и мантинела, както и допълнителни елементи с цел обезопасяване. До 2 седмици пробивът "Д-р Петър Дертлиев" в Люлин ще е готов (СНИМКИ/ВИДЕО)По време на строителството са реконструирани инженерна инфраструктура - водопровод и канализация, електроснабдяване, отводняване. Изградено е изцяло ново осветление. Важният инфраструктурен проект стартира през октомври 2019 г. и от днес движението ще се насочи към новата отсечка. Предназначението й е да се облекчи трафика по бул. "Петър Дертлиев" и да разтовари трафика в квартала. Също така новата отсечка ще скъси времето за пътуване на идващите от Банкя и от Околовръстното, тъй като вече не се налага да се слиза до кръстовището на "Царица Йоанна".  

comment 0
visibility 3401
38 отнети шофьорски книжки в София, 9 хванати с алкохол над 1,2 промила

38 отнети шофьорски книжки в София, 9 хванати с алкохол над 1,2 промила

38 шофьорски книжки за отнети само за трите почивни дни в София. Това съобщи директорът на Пътна полиция София комисар Любомир Костадинов на извънреден брифинг в София. Натоварен е много трафикът към и в София. Предприети са всички мерки за гарантиране на сигурността.  "Заедно с жандармерията наблюдаваме трафика. Имаме екипи, които следят за агресивно каране и скорост, както и спиране в аварийните ленти на магистралите", каза Костадинов. За трите празнични дни в на територията на Софияса станали 62 ПТП-та с материални щети. Има 3 души леко пострадали, двама са мотористи и една бутната жена на паркинт.  От КАТ София са издадени 750 акта. Отнатите санарушение шофьорски книжки са 38. Екипи на Пътна полиция са установили 9 шофьора, употребили алкохол над 1,2 промила алкохол. Комисар Ксотадинов съобщи, че има леко увеличение на тежките ПТП-та в София в сравнение с времето, през което действаха засилените мерки срещу разпространението на COVID-19.

comment 0
visibility 1291
Засилен трафик към София, от Тракия отбиват през Нови Хан

Засилен трафик към София, от Тракия отбиват през Нови Хан

Засилен трафик към София се очаква днес в последния от трите презнични дни. Най-натоварено ще бъде в следобедните часове. От Перник към столицата ще се осигурят две ленти за движение. По магистрала Тракия около 113 км движението към София ще бъде в изпреварващата лента. Вчера потокът е отбиван през Нови хан заради натоварен трафик. Продължават ремонтът на участък по "Тракия" от 22 км посока Пловдив.

Реклама
comment 0
visibility 923
трафик

Натоварен трафик на изходите на столицата

Според данни, предоставени от МВР, около 50 000 коли ще напуснат столицата за предстоящите три почивни дни, съобщава БТВ. Заради очаквания засилен трафик през празничните дни, „Пътна полиция“ ще упражнява засилен контрол. Има участъци по магистралите, в които се извършват ремонти. Това може да предизвика задръствания. Шофьорите трябва да са максимално бдителни и да спазват ограниченията. Засилен е трафикът на изхода към АМ „Тракия“. В посока Перник днес и утре ще функционират 2 ленти на изход от столицата и една за вход. В понеделник принципът ще е обратен.

comment 0
visibility 1495
Предложение: Кръгово движение ще улесни вход и изход на столичния кв. Витош

Предложение: Кръгово движение ще улесни вход и изход на столичния кв. Витоша (СНИМКИ)

Кръгово движение на изхода на столичния квартал Витоша, район Лозенец ще облекчи излизането от презастроената зона. Това предложение правят от гражданската организация Спаси София. Целта е да се облекчи трафика по натоварения бул. Симеоновско шосе. Пътни инженери и урбанисти са разработили идейно решение за кръгово движение и то ще позволи влизането и излизането от "Витоша" да стане по-бързо и лесно, без това да затруднява движението по основния булевард - Симеоновско шосе. "След внимателен анализ на всички дадености, както и нуждите на транспортните потоци в района, предлагаме промяна на организация на движението, чрез изграждане на (полу)кръгово движение на мястото на сегашното 6-клонно кръстовище (виж снимка 2)", коментира експертът по транспортно проектиране Стефан Спасов. Според него ще се отвори нов изход с две ленти и излизането от квартала ще бъде съществено подобрено. Така много повече автомобили от кв. Витоша ще могат да се включват и изключват в бул. Симеоновско шосе. "В момента на малка площ има сложно кръстовище с недостатъчно място за изчакване. Кръговото движение там ще намали пресичанията на автомобилните потоци и блокирането на кръстовището, което се случва постоянно и създава тежки проблеми - изцяло пропуснати зелени фази и задръствания в дълбочина на квартала", обясни и арх. Константин Кирилов. Той споделя, че редовно излизането сутрин от квартала отнема и над половин час и мерки за подобряване на движението са абсолютно наложителни. Предложението на Спаси София е съгласувано и с инициативния комитет на живущите в кв. Витоша ВЕЦ–Симеоново, чиито членове от години протестират с искане за по-добра инфраструктура в квартала. За затруднения трафик и движение местни жители са изпратили предложението си до двата ресорни зам.-кмета - по транспорт, Кристиян Кръстев и по строителството, инж. Цветан Божинов. Искането е за започване на транспортно преброяване и възлагане на транспортна симулация.  "От години се говори за проблемите на южните презастроени квартали и е време най-накрая да предприемем конкретни действия, за да облекчим живота на жителите им. Все още има работа по този проект, точно затова съм изпратил искане до заместник-кметовете за изработване на подробен проект и транспортна симулация. Така ще гарантираме, че предложението ще отговори по най-добрия начин на нуждите на хората от кв. Витоша, но и на транзитно преминаващите по бул. Симеоновско шосе. Очаквам да работим заедно по този проект", коментира е независимият общински съветник Борис Бонев.

comment 0
visibility 1566
Ремонт затваря тунела на "Яворов" до Гергьовден

Ремонт затваря тунела на "Яворов" до Гергьовден

Създава се временна организация на движението заради ремонт на мостово съоръжение след тунелна връзка от бул. „Цариградско шосе“ за ж.к. „Хладилника“, съобщиха от Столична община. От утре, четвъртък, 23 април 2020 г. до 6 май 2020 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства през транспортния тунел свързващ бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Пейо К. Яворов“ в посока ж.к. „Хладилника“. Ще бъде извършен ремонт на фуга на мостовото съоръжение. Препоръчва се шофьорите да минават по алтернативни маршрути.  

comment 0
visibility 2804
задръстване

Огромни колони на изходите на столицата

Въпреки препоръките на властта да не се пътува без основателна причина извън областните градове, в ранния следобед на изходите на столицата се образуваха огромни задръствания, съобщава Нова ТВ. В района на Гара Яна в посока магистрала „Хемус“ е особено натоварен трафикът. Интензивно е и движението по останалите изходи на София. Шофьорите, които предоставят декларации за причината за пътуване на КПП-та, трябва да знаят, че се правят необходимите проверки и нарушенията се докладват в прокуратурата.

comment 0
visibility 485
център

В София отвори врати кризисен център за деца, жертви на трафик и насилие

  В София отвори врати кризисен център "Надежда" за деца, жертви на насилие и трафик. На пострадалите ще се дава здравна, психологическа и юридическа помощ, съобщи пред журналисти кметът Фандъкова. Столична община и Социалното министерство са осигурили финансирането съвместно. А фондация ПУЛС, която има дълъг опит и добри резултати, организира дейността. На събитието присъства и посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа. Помещението за центъра е осигурено от Министерството на отбраната. То е обзаведено със средства на Конфедерация Швейцария.   "Има за какво да се вълнуваме. Вълнението е за хубаво – за един резултат вследствие на много важно партньорство. За мен като кмет и за целия ми екип работата с уязвимите групи е една от най-важните. Пострадахме се да създадем домове за деца без родители, но е важно да подкрепим и децата, които са имали семейство, но са били жертва на насилие или трафик. Работата ни е да подкрепим институциите", каза пред журналисти Йорданка Фандъкова.     

comment 0
visibility 1128
кметицата

Фандъкова: Намаляването на трафика и паркирането са ни приоритет в следващите години

"Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците - доколкото законът ни позволява". Това каза пред БНР Йорданка Фандъкова - кмет на София, във връзка с повишаването на данъците за автомобили в столицата.   "Предложих максималните нива на данъците за най-старите и най-мощните автомобили и минималните нива на данъците за по-екологичните автомобили - с евро 5 и 6, и по-малките, градските автомобили, които замърсяват по-малко въздуха в града", обясни още тя. По думите ѝ София е европейска столица и трябва да имаме и такава отговорност.     "Намаляването на трафика и организирането на места за паркиране за нас са приоритетна задача в следващите години", посочи Фандъкова. И поясни, че София е построена като град за по-малко автомобили и затова от столичната управа са заложили разширяване на зоните за платено паркиране, но то ще стане след сериозни обществени обсъждания и граждански инициативи."Разчитам на районните кметове. Инициативата засега е тяхна", уточни Фандъкова.   Пред медията Фандъкова увери, че средствата, които се събират от "синя" и "зелена" зона се влагат на първо място за подобряване на градския транспорт. На второ място те се използват за построяване на обществени буферни паркинги, разположени по линията на метрото.  

comment 0
visibility 403
трафик

Засилен контрол на трафика в София заради края на многото почивни дни

Заради очаквания интензивен трафик в края на поредицата почивни дни е създадена организация за осигуряване безопасността на движението по основните пътни артерии на територията на ОДМВР- София. Засилени са и мерките за контрол над водачите на леки коли, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на автомагистралите.   От днес до края на неделния ден по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ и главните пътища на обслужваната територия ще бъдат разположени максимален брой полицейски екипи, в това число и служители на дирекция „Жандармерия“. Те ще подпомагат движението и ще следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението.   В пътните участъци със стеснения поради ремонтни дейности също ще има полицейски екипи, които ще обезпечават пропускателната възможност.   Ето и за какви нарушения ще следят служителите, работещи по контрол на пътното движение: контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростта, карането на коли след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.   Сформирани са мобилни групи по всички основни направления, които ще документират пътната обстановка и извършените нарушения от водачите. С превантивна цел ще се извършват и обходи на трасетата в района на прилежащите търговски обекти и бензиностанции.   С цел недопускане образуването на автомобилни колони и създаването на тапи, при необходимост ще се въвежда временна организация на движението чрез въвеждането на реверсивно движение на магистралите. Предприемането на тази мярка ще е съобразно интензивността на трафика и в двете посоки.   От МВР напомнят на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача. Санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.                      

comment 0
visibility 666
спирка

Изместват спирка на автобус 107 на ул. "Александър Пушкин"

Първият ден на новата година носи и промени в трафика за хората, ползващи автобус по линия 107, съобщават от Столична община.    От 01.01.2020 г. до 30.06.2020 г. се измества автобусна спирка по линия № 107 с код 0893 „Кв. "Павлово“ на ул. “Александър Пушкин“, с 25 метра в посока бул. “Цар Борис Трети“.  

comment 0
visibility 585
тунел Витиня

За шофьорите: Ремонти при тунел "Витиня" ограничават трафика към София

  Ремонтни дейности на магистрала "Хемус" при тунел "Витиня" променят днес трафика по трасето към столицата, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Заради дейностите ограничават и ТИР-те към София.   Ето и повече подробности за дейностите и обходните маршрути:    Движението от км 30+260 до км 35+450 /от п.в. „Витинска река“ до служебна пътна връзка/ е ограничено за МПС над 12 тона само в посока София поради ремонтно-възстановителни дейности по виадукт при км 33+600 и тунел „Витиня“. Движението се осъществява по обходен маршрут през път I-1 Ботевград – София. Срок 30.06.2020 г.;   Движението от км 31+996 до км 33+780 в посока София е ограничено поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукт при км 33+600 и тунел „Витиня“ /лява тръба посока София/. Движението се осъществява двупосочно в дясното платно /посока Варна/ с една лента посока София и една лента посока Варна. Сигнализацията за организация на временно движение е от км 29+860 до км 36+150. Срок до 30.06.2020 г.  

comment 0
visibility 514
ул. "Аксаков"

Концерт в зала „България” променя организацията на движение

Заради концерт в зала „България“ на 20 декември се налагат някои промени в движението в района, съобщават от Пресцентъра на Столична община. От 13.00 до 19.30 часа на 20.12.2019 г. ще бъдат забранени престоя и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на снимачния екип на БНТ и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:   - на ул. „Георги Бенковски” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков”;   - на ул. „Аксаков” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”.

comment 0
visibility 354
Магистрала Тракия

АПИ: Шофьорите да карат внимателно на излизане от София

Шофьорите да бъдат внимателни при излизане от София заради очаквания натоварен трафик по магистрала "Тракия" вчера и днес - Студентския празник и ремонти дейности.  Възможни са затруснения на изхода на столицата в посока Бургас заради монтаж на рамки с нови указателни табели. Днес от 11.00 часа до 13.30 часа ще се монтират табелите в платното за Бургас. Шофьорите трябва да съобразяват скоростта и дистанцията.

comment 0
visibility 447
забранено паркирането

Мобилна книжарница на Хеликон спира при НДК

Заради мобилна книжарница край НДК се налага промяна в организацията на движение в района, съобщават от Пресцентъра на Столична община. От 8.00 часа на 13 декември до 20.00 часа на 15 декември ще бъде забранен престоят и паркирането на автомобили на бул. „Витоша“, близо до пилоните на НДК- 2 паркоместа. На тези паркоместа ще бъде разположена Мобилна книжарница на издателство Хеликон.

comment 0
visibility 2723
трафик София

Движението в час пик в София е с 5 км/ч

Колите в центъра на столицата в натоварените часове се движат едва с около 5 км/ч. Това е изводът, който прави инициативата „Визия за София“ при анализ на транзитния трафик през града, съобщава Монитор. Според направения анализ, наземния транспорт се движи средно с 14 км/ч. Като се включи и метрото, скоростта нараства до 21 км/ч. От „Визия за София“ излизат с предложение скоростта да нарасне до 25 км/ч през следващите години. Изключително ниската скорост на придвижване в централната градска част говори за изчерпан капацитет на централните булеварди да поемат трафика. Препоръчително е да се търси адекватно решение да се намали транзита на товарните коли. Опитът в други градове от калибъра на София показва успех при изнасяне на голяма част от трафика в периферията на населеното място. От „Визия за София“ Предлагат и таксата да се изчислява по нов начин – да бъде на база генериран отпадък, а не според данъчната оценка на имота. Нужно е и увеличение на съдовете за разделно събиране на отпадъците. По въпроса за мръсния въздух, от „Визия за София“ предлагат да се фиксират глоби за тези, които се отопляват на дърва и въглища като същевременно се прилагат стимули за отопление с газ и парно. От „Визия за София“ са на мнение, че жителите на столицата трябва по-активно да се включват във формирането и разходването на столичния бюджет, съответно да се публикуват и Интернет, за да се знае как и за какво се харчи.    

comment 0
visibility 4156
Катастрофи при дъжд

Дъждът задръсти Цариградско от катастрофи и аварирали автомобили

Трафикът в София вече е нормализиран. Това съобщиха пред Столица.bg от органите на реда и Столична община. В ранните сутрешни часове Цариградско шосе бе задръстено и се образува тапа. Причината е била много катастрофи и аварирали автомобили по трасето. Над 10 автомобила са аварирали и това е затруднило движението. Причината е падналия дъжд и мократа и хлъзгава настилка. Катастрофа на колелото от "Ал. Малинов" към Цаиградско е усложнило допълнително ситуацията и пътната обстановка. Бързата намеса на екипи на Пътна полиция на СДВР бързо е възстановила нормалното движение в столицата. В момента няма блокирани кръстовища и улици от протестиращи. Единстената затворена улица е "Екзарх Йосиф". Районът около сградата на ВСС е отцепен и със засилено полицейско присъствие заради повторното гласуване за избор на главен прокурор. Сутринта там беше спряно движението за автомобили и трамваи. По преценка на полицаите там движението се пропуска от време на време. От ЦГМ промениха графика на градския транспорт заради очакваните блокади и протести в столицата. По-рано тази сутрин катасрофа имаше и на Симеоновско шосе, която също затрудни придвижването в посока към центъра. Пътната настилка в столицата е мокра и хлъзгава и се препоръчва да се съобразява скоростта, да се спазва дистанция и шофьорите да бъдат внимателни.

comment 0
visibility 1211
Катастрофа на бул. П. Яворов

Катастрофа затруднява движението край Телевизионната кула

Движението е затруднено в района на Телевизионната кула. Причината е катастрофа на бул. "Пейо К. Яворов" на отбивката за кръговото кръстовище към "Драган Цанков", предаде Фокус. Шофьорите да карат внимателно и да съобразяват скоростта и дистанцията. По първоначална информация от удара има само материални щети.

comment 0
visibility 7911
Готово е продължението на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"

Бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", с по 3 ленти, стига до "Данаил Николаев" (СНИМКИ)

Вече е готово продължението на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до другия възлов столичен булевард "Данаил Николаев", видя днес Столица.bg. Продължението (снимка 5) ще е двупосочно с по 3 ленти. Това е отсечката от кръстовището с "Мадрид" до бул. Данаил Николев". Както е известно там вече е изградената спирка на метрото "Театрална" и трафикът ще минава по новоизграденото трасе точно покрай нея в посока центъра. Изградените три нови ленти вече имат и маркировка, но все още не са премахнати строителните заграждение. Предсотй облагородяване и озеленяване на пространството над метростанцията, през която ще минава третата линия на метрото. Тепърва обаче ще се ремонтира и разширява отсечката и в посока "Данаил Николаев", по която и в момента минава целия трафик от "Евлоги и Христо Георгиеви", "Мадрид" и "Янко Сакъзов". Новата отсечка с по три ленти в посока ще улесни движението в района и ще сложи край на задръстванията по "Янко Сакъзов" и "Мадрид".   

comment 0
visibility 2521
Верижна катастрофа на бул. Яворов край Телевизионната кула

4-годишно дете е пострадало при верижна катастрофа на "Яворов" (СНИМКИ)

Момиченце на 4 годинки е пострадало при верижната катастрофа тази сутрин на бул. "Яворов" край телевизионната кула, научи Столица.bg. Детето е с контузия на главата и е откарано в "Пирогов" за пълни изследвания, казаха от пресслужбата на Спешна помощ. Сигналът за ПТП-то е подаден в 8.30 часа в Спешна помощ. За 8 минути на мястото е имало линейка и веднага е оказана помощ. Верижната катастрофа е между 6 автомобила и под кръговото на телевизионната кула. Продължава да е затруднено движението по централния столичен булевард. При верижния удар има и сериозни материални щети. Движението не е изцяло спряно, но продължава да е затруднено. На мястото има екип на Пътна полиция и линейка. В посока Семинарията автомобилите минават отгоре през колелото, тъй като верижната катастрофа е отдолу.

comment 0
visibility 3827
Кръстовището на Цар Борис III, Житница и Гоце Делчев

Новото кръстовище на Красно село разтовари трафикът по "Т. Каблешков" и "Гешов"

Край на задръстванията по столичния булевард "Цар Борис III" на кръстовището на Красно село с ул. Житница и "Гоце Делчев". Движението там е пуснато от понеделник и вече 3 дни трафикът е нормален без чакане, а колоните от автомобили се изтеглят бързо, видя Столица.bg. След около 3 години строителство на метрото и цялостно обновяване на улици вече движението се нормализира и е адекватно на съоръжението. Така вместо две, трасетата са три в посока към бул. България. В понеделник бе отворено новото кръстовище, което категорично разтовари трафикът по "Гешов" и "Тодор Каблешков". Това показват анализите на експерти в движението в Столична община. Пред Столица.bg те коментираха, че сега вече много по-бързо се стига до "България" от Овча купел и Красна поляна. По ремонтираната "Житница" през кръстовище и от там по "Гоце Делчев", както и в обратна посока към Овча купел и Красна поляна. Обновеното трасе поема адекватно броят автомобили, дори имало още по-голям капацитет. В момента трафикът няма нищо общо с този преди да започне строежът на метрото и реконструкцията на едно от възловите и най-натоварени кръстовища в София, коментираха експерти. В социланата мрежа се появиха коментари на недоволство заради промената посока на движение в карето между бул. "Цар Борис ІІІ" – бул. "Гоце Делчев" - ул. "Дойран" и ул. "Пирински проход", както и други улици в района. Това бе решено след обществено допитване на живеещите в района. Но тогава, когато това е обсъждано са се явили не повече от 50 души, припомниха пред Столица.bg хора, участвали в допитването.

comment 0
visibility 1088
протести

Три протеста затрудняват трафика в София

Няколко протестни митинги и шествия днес и утре ще объркат доста сериозно трафика в София. Заради това СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението на територията на столицата   Днес от 17 часа ще се проведе протестен автопоход със сборен пункт пред НИМ Бояна и движение по маршрут: ул. „Околовръстен път“, булевардите „България“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Цар Освободител“, „Васил Левски“, „Цариградско шосе“.   Малко по-късно, от 18 часа, са заявени протестни действия на ул. „Екзарх Йосиф“ , като по същото време протестно шествие ще започне и на бул. „Витоша“ с маршрут по булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Княз Ал. Батенберг“ до плочника пред сградата на Народно събрание 2 и ще продължат по бул. „Цар Освободител“ до площад „Народно събрание“. С начален час 19 на площад „Княз Александър Батенберг“ е заявено провеждането на информационно събитие, с продължителност до 21 часа.   Утре /24 октомври/ от 9 часа също са заявени протестни действия на ул. „Екзарх Йосиф“, където паркирането и движението на моторни превозни средства и трамвайни мотриси ще бъде временно ограничено. Временни ограничения ще бъдат въведени и за пешеходци в района на провежданите протестни действия.   Заради провеждането на всички мероприятия е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част и да се наложи поетапно да бъде ограничавано и възстановявано.           

comment 0
visibility 650
арести

Арести и обиски в София заради трафик на мигранти към Западна Европа

  Разбита е организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа. С обвинения по казуса Спецпрокуратурата е привлякла като обвиняеми петима.   Те са задържани в София и Пловдив  на 17 октомври. Операцията е била на Специализираната прокуратура, ГДБОП и СДВР, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“. При извършените претърсвания в пет недвижими имота в София и един в Пловдив, както и в леки автомобили, ползвани за престъпна дейност, са намерени и иззети голям брой мобилни телефони и сим карти, с които групата е координирала действията си по превеждането на чуждите граждани през границата, подпомагането на пребиваването им и извеждането им от страната.  На един от адресите е намерена и иззета марихуана.   На двама от участниците е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, двама са с „Домашен арест“ и един с „Подписка“.   За ръководителя на групата – българка, съдът определи „Домашен арест“, за да може да се грижи за двете си малки деца.