Започва ремонт по южния тротоар на ул. „Цанко Церковски“ в Лозенец

-

Снимка: Facebook, Константин Павлов-кмет на район Лозенец

Започна ремонтът на южния тротоар на ул. „Цанко Церковски“ в участъка между бул. „Христо Смирненски“ и ул. „Янко Софийски" в столицата. За това съобщи кметът на район "Лозенец" Константин Павлов. Продължителността на строително-монтажните работи се очаква да е малко повече от месец.

По този начин от района реализират и плана си за постепенно изграждане на пешеходни оси по най-натоварените направления през целия квартал, така че пешеходното придвижване да е достатъчно удобно и безопасно, а Борисовата градина и спирките на градския транспорт да бъдат по-достъпни за всички.

От известно време автомобилното движение по ул. „Ц. Церковски“ е силно натоварено от желаещите да си спестят големите кръстовища, отбелязва Константин Павлов. В същото време състоянието на тротоарите изисква спешна намеса, тъй като на пешеходците им се налага постоянно да излизат на платното.

"Наблюдавахме и друг тъжен феномен – тротоарите, по които не се минава, постепенно се превръщат в сметища", казва още той. Кметът обаче е сигурен, че с поставянето на новата настилка купищата боклуци ще изчезнат и пешеходците ще могат спокойно да се придвижват, без да излизат на платното.

След придобития горчив опит с претоварването на строителните фирми през летния сезон, тази година от района започват отрано с договорите, сключени още през миналата година, казва още кметът. Приключена е процедурата за избор на изпълнители и при осигурени средства от районната администрация имат готовност да продължат и със следващите обекти от дългия списък.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в Лозенец...

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в участъка между ул. „Борис Руменов“ и у...

Прочети още keyboard_arrow_right