75 излезли от употреба МПС са репатрирани в столичния „Надежда”

75 излезли от употреба МПС са репатрирани в столичния „Надежда”

Снимка: район „Надежда“

Към ноември 2021 г. има издадени над 100 заповеди за принудително преместване

286 собственици на излезли от употреба моторни превозни средства доброволно са преместили същите в установения срок до края на 2021 г. Към месец ноември 2021 г. има издадени над 100 заповеди за принудително преместване на ИУМПС. От тях са изпълнени 75, като излезлите от употреба моторни превозни средства вече са репатрирани, съобщиха от районната администрация в „Надежда”.

През 2021 г., районна администрация „Надежда“ започна административни производства по принудително преместване срещу собственици на над 400 броя излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

От началото на 2022 г. до този момент са репатрирани общо пет броя ИУМПС. Останалите ще бъдат обработени, след влизане в сила на заповедите им за репатриране.

През 2021 г. на територията на Столична община са поставени стикер-предписание на общо 4 449 броя моторни превозни средства. Административната процедура се отнася за излязло от употреба моторно превозно средство, на което знакът за технически преглед не заверен. Необходимо е да са изминали 3 месеца от последната заверка на техническия преглед (по постановление на Министерски съвет, прието на 08.01.2021 г.). Важно условие е ИУМПС да се намира върху терен общинска или държавна собственост. Досега, най-голям брой стикирани возила има в районите „Младост“, „Надежда“, „Овча купел“ ,“Слатина“, „Триадица“ и др.

След поставянето на стикер-предписание, тече 3-месечен срок за доброволно премахване в частен терен или предаване на площадка за временно съхраняване. В случай, че това не се случи доброволно в законоустановения срок, колите се репатрират принудително на специализиран паркинг, припомнят още от район „Надежда”.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Заключителна обществена дискусия за изменение на ПУП ще се провед......

Заключителна дискусия на обществено обсъждане за изменение на действащ подробен устройствен план /ПУП/ на район "Надежда...

Прочети още keyboard_arrow_right