Софийската филхармония започва новия сезон с изпълнители от световна величина

Нов сезон

Софийска филхармония

Още на 14 септември популярните братя Андреас и Даниел Отензамер, които са първи кларинетисти на Берлинската и Виенската филхармония ще гостуват у нас, а на 17-ти отново през този месец цигуларката Мидори и певицата Елена Механджийска ще бъдат солистки, а Виляна Вълчева ще бъде диригент.

Изненадите, които са подготвили за всички ценители на класическата музика не свършват до тук. На 22 септември, което е следващия петък, ще гостува прочутия диригент Шарл Дютоа и Камий Тома, която свири на виолончело.

Всяка седмица ще има събития от световна величина. Жители и гости на столицата ще могат да се насладят на виртуозните пианисти Иво Погорелич и Михаил Плетньов, на майсторите на цигулката Вадим Репин и Максим Венгеров, на виолончелиста Готие Капюсон и на композитора Дани Елфман.

Разбира се, няма как този сезон да мине и без звездно българско участие. Сред нашите сънародници, които ще напълнят душите и сърцата на своята публика ще бъдат: ненадминатия цигулар Веско Ешкенази, както и не по-малко талантливите от него Светлин Русев и Лия Петрова. На пианото ще можете да слушате Иво Върбанов, а диригентите Емил Табаков, Павел Балев и Росен МИланов също ще се погрижат да имате едно незабравимо преживяване.

Официалният старт на новия сезон за Софийската филхармония бе даден на 10 септември с изпълненията на младия диригент Еманюел Чекнаворян в зала "България".

Детските концерти от образователната програма "Фортисимо" може да гледате всеки месец.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right