Район „Надежда“ с амбициозна програма за 2023-та

Район „Надежда“ с амбициозна програма за 2023-та

Снимка: Фейсбук, Район "Надежда"

Кмет на столичния район „Надежда“ инж. Димитър Димов очерта някои от най-важните теми, по които ще се работи през 2023 г., съобщават от местната администрация.

Предстои да стартират ремонтни дейности по бул. „Рожен“, който ще осигури връзка на северните квартали с центъра на града. Ще се работи в участъка от надлеза на жп линията до Северна скоростна тангента.

Тази пролет започва мащабната програма на Столична община за изграждане на нови тротоари.

Предстои да бъде обявен конкурс за изграждане на нова мултифункционална зала в кв. „Требич“. Това стана възможно, след като през ноември 2022 г. Столичен общински съвет одобри доклад на инж. Димитър Димов

Освен това се очаква местният парламент да разгледа доклад за изграждането на нова детска градина в кв. „Требич“.

"Надявам се след приключване на учебната година да стартираме мерки за енергийна ефективност в 63-о училище в кв. „Требич“, заяви районният кмет.

Той допълни, че за да се облекчи паркирането около Северен парк, ще бъде „пробита“ една улица, която ще направи връзка между ул. „Народни будители“ и ул. „Петър Панайотов“.

„На ул. „Петър Панайотов“ има възможност да направим нови паркоместа, както и съответния подход към парка", допълни инж. Димов.

Продължава работата по преместването на Митническо бюро София - Запад от бул. „Рожен“ на терен, намиращ се в район "Връбница" (ул. „Васил Левски“). През месец октомври 2022 г. беше представен транспортно-комуникационен план за това.

"Очакваме до лятото на 2023 г. да приключи строителството на линейния обществен паркинг  ул. „Христо Силянов“ /ул. „Царевец“ за 207 автомобила, както и на многоетажния паркинг на "Софийски имоти" в ж.к. „Надежда 1“, каза още кметът.

Наред с това продължава работата по новия филиал на 24 ДГ в ж.к. „Надежда 3“, който трябва да отвори врати за новата учебна година.

„Започваме реновиране на спортната площадка в Северен парк“, допълни инж. Димов.

Предстои изграждане и на нова спортна площадка в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“, за която районът спечели финансиране от Министерство на образованието и науката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зимен фестивал на традициите в София: Шампионка по баници за трет......

Трета поредна титла за най-вкусна баница спечели Цветанка Недкова от Требич на Зимния фестивола на традициите в кв. Илия...

Прочети още keyboard_arrow_right