В кв. Требич ще строят многофункционална зала и детска градина

-

Снимка: Facebook, район "Надежда"

Среща на тема два доклада, одобрени от Столичния общински съвет, ще се проведе в кв. Требич, съобщават от районната администрация на "Надежда". Докладите са за изграждане на многофункционална зала и нов филиал на 83 ДГ „Славейче“ в квартала.

Срещата ще бъде на 20 март (понеделник), от 18.30 ч., в залата на 63 ОУ "Христо Ботев" в кв. Требич.

Съгласно действащия план за застрояване в УПИ III-за многофункционална зала, баня и озеленяване, кв. 6, местност „кв. Требич“, е предвидено изграждане на самостоятелна многофункционална сграда, припомнят от района. Плановете предвиждат сградата да бъде на два етажа, с обща площ 670 кв.м. и в нея да се помещават Универсална зала за реализиране на читалищни дейности, библиотека, административен офис на секретаря на читалището, съблекални, административен офис за служител на район „Надежда“, Клуб на пенсионера, административен офис на представител на 2 РУ, административен офис на ФК „Вихър“ Требич 1922.

Вторият приет доклад е за изграждане на нов филиал на 83 ДГ „Славейче“ на мястото на сегашното читалище. Сградата с разгъната застроена площ 1480.00 кв. м.(със сутерен) ще осигури близо 80 нови места за деца в 2 градински и 1 яслена група. За новия филиал е издадена виза за проектиране, одобрен е технически проект и е издадено разрешение за строеж. Срокът за завършване на сградата е не повече от 24 месеца.

От районната администрация на "Надежда" канят представителите на настоятелството на НЧ "Просвета" 1919, ръководителите на дейностите в читалището, родители на деца, посещаващи читалището и сегашния филиал на 83 детска градина, както и всички заинтересовани лица, да зададат лично своите въпросите към инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда" и експертите в екипа му. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник: Строежът на храма в Надежда 3 е благородно дел......

Строежът на храма в столичния район "Надежда 3" е благородно дело, което ще реализираме с общи усилия. Това каза общинск...

Прочети още keyboard_arrow_right