"Зелен Коридор на Здравето" изграждат в столичния "Надежда"

-

Снимка: URBiNAT

В столичният район Надежда започва работата по проекта "Зелен Коридор на Здравето", съобщават от районната администрация. Проектът се изпълнява в рамките на Проект „URBiNAT“за регенерация и интеграция на непривлекателни градски райони чрез прилагане на социални и екологични решения, базирани на природата.

Издадените от главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков разрешения за строеж вече са влезли в сила. Проектът предвижда изграждането на пешеходен маршрут с дължина 2 590 м, свързващ парк „Надежда“ със Северния парк. В различните територии, през които преминава коридора, са предвидени реконструкция на съществуващия пешеходен мост, зелен амфитеатър, оранжерия, детски площадки, площадка за фитнес, спортни игрища, места за културни и социални мероприятия, места за почивка, екопаркинг и др. Предвижда се и залесяване на гора от местни дървесни видове около зоната за социални контакти и почивка.

Бюджетът на Столична община по URBiNAT е в размер на 1,2 млн. евро, като финансирането е 100% грант, предоставен от Европейския съюз, а предвидените дейности ще приключат до края на 2023 година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици от столичното 54 СУ - на Еко експедиция в столичния "Наде......

Децата от столичното 54 СУ проведоха Еко експедиция в училището и по улиците в квартала, разказаха от района. Инициатива...

Прочети още keyboard_arrow_right