Район Оборище започва кампания "Бъди модел за подражание"

-

Снимка: район "Оборище"

Район „Оборище“ и Сердика Център обединиха усилия в съвместна инициатива за почистване на района. Целта е с обединените усилия на граждани, институции и бизнес да се създаде една по-добра среда за живот за сегашните и идните поколения.

За определяне на най-замърсените локации във Фейсбук е организирана анкета, в която жителите могат да гласуват. Въпросът, на който гражданите трябва да отговорят е: "Кои са местата в район „Оборище“ – градинки, междублокови пространства, които най-често се нуждаят от почистване?".

Имате възможност да гласувате в анкетата до 31 август, когато ще бъдат обявени и 10-те най-замърсени места в "Оборище", посочени от вас. От района призовават гражданите да включат и да гласуват.

По закон нерегламентираното изхвърляне на отпадъци подлежи на санкции – за физически лица глобата е от 500 до 1000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица – от 1400 до 4000 лв., напомнят от районната администрация.

Кампанията по почистване "Бъди модел за подражание" ще се състои на 17 септември, Ден на София, с участието на граждани и служителите на район „Оборище“ и Сердика Център.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новият кмет на столичния район Оборище трябва да започне от ръжда......

Много, ама много работа го очаква новият кмет на район Оборище-Столична община - Георги Кузмов. За кметския стол в един ...

Прочети още keyboard_arrow_right