Започна подготовка за строеж на детска градина на мястото на "Птичия пазар" в София

-

Снимка: Столица.bg

Започна преместването и изграждането на подземните комуникации в имота, в който трябва да се построи бъдещата детска градина на мястото на бившия Птичи пазар в столичния район Оборище. Това съобщава кметът Георги Кузмов.

Проектът е доста сложен, защото трябва да се направят пробиви към „Данаил Николаев“ на няколко улици, които сега са задънени, поясни районният кмет. Обектът трябва да е готов през 2026 г.

Строят нова детска градина в столичния Оборище

Първият етап от изпълнението на проекта трябва да се възлага и изпълнява едновременно от Столична община и от районната администрация, което изисква пълен синхрон и едновременни действия, каза още Георги Кузмов. По думите му вече са проведени срещи с представители на Дирекция „Строителство“ на общината за обсъждане на конкретните общи стъпки в изпълнението. "Срещнахме се и със изпълнителя-строител и надзорната фирма, за да уточним всички детайли при започващите изкопи", съобщи той.

Районът е сред тези, в които недостигът на места в детски градини е най-сериозен, затова новата сграда се очаква с особено нетърпение от жителите. Теренът е освободен и е предоставен на районната администрация през 2021 г. Заповедта на главния архитект на София за промяна на ПУП е от 2022г. През ноември 2023 г. началото на строителните работи беше поставено със символична "първа копка". Реалните действия по проекта обаче започват едва сега.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Цветен пазар ще има за Цветница в столичния "Оборище"...

Цветен пазар - изложение за цветя, градина и градско озеленяване организират от столичния район "Оборище" и "Mish Mash F...

Прочети още keyboard_arrow_right