В "Оборище" граждани искат помощ от общината за тормоз от съсед

-

Снимка: Facebook

Живущите в района на ул.“Султан тепе“ 6 в централния столичен район "Оборище" са се обърнали към районната администрация с искане за съдействие за проблем с техен съкооператор – Александър Димитров, който страда от параноидна шизофрения.

Психично болен тормози обитателите на блок в столичния "Оборище"

Мъжът е с доказано психично заболяване - параноидна шизофрения. Живее сам и напада вербално, а понякога и физически своите съседи, както и случайни хора на улицата, предимно жени и деца. Понякога излизал гол до кръста, с два запасани ножа, разказват съседите, които вече са подавали множество сигнали до полиция, прокуратура, ДАЗД и социалните служби в София. Резултат до момента обаче няма.

По същество районната администрация не разполага с функции и правни възможности за предприемане на действия по поставяне на лицето под пълно запрещение или действия по принудително лекуване. Това е производство, което се осъществява от гражданските съдилища, поясняват от районната администрация.

"Това, с което съдействахме на гражданите е - да сезираме Върховна касационна прокуратура да бъде придвижена преписката с искова молба до Софийски градски съд за поставяне на лицето под запрещение. Подадохме сигнала и към 5-то РУ на МВР-София, които са предоставили всички материали по случая в прокуратурата. Очакваме да се предприемат действия в най-кратки срокове", заяви зам.-кметът на "Оборище" г-н Арсени Вълчинов.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Психично болен тормози обитателите на блок в столичния "Оборище"...

Психично болен мъж тормози цял блок в столичния район Оборище. Той обикаля сградата, крещи, заплашва и удря по врат...

Прочети още keyboard_arrow_right