Одитът на столичната "Пирогов" се проверява от прокуратурата

-

Снимка: Столица.bg

Образувана е проверка по сигнал на Министерство на здравеопазването във връзка с одитния доклад на столичната болница „Пирогов", потвърдиха от Софийска градска прокуратура.

Проверката е за нарушения на финансовото законодателство и във връзка с обществени поръчки. Наблюдаващият прокурор е дал разрешение на министъра на здравеопазването да разгласява данни от одитния доклад, съобщава БТА.

Одитният доклад е предоставен освен на прокуратурата, и на Агенцията за държавна финансова инспекция, Сметната палата и на Държавна агенция „Национална сигурност", които от своя страна са предприели по-нататъшни действия, съобщи министър Хинков. Към момента по думите му финансовата загуба на "Пирогов" е 31 480 000 лева, което е 7 млн. повече в сравнение с миналата година.

Д-р Валентин Димитров: Болница "Пирогов" е на позитивен резултат и се развива успешно

"Натоварен съм със задължението да нося отговорност за всички дружества в патримониума на моето ведомство. Когато получа доклад от структурата, определена със закон, в който са установени нарушения, водещи до финансови загуби в "Пирогов" конкретно, аз като министър съм длъжен да предприема необходимите действия, в противен случай мога да бъда обвинен в безстопанственост. Заставам зад моето решение", категоричен е Хинков.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Безплатни прегледи за глаукома в столичната ИСУЛ...

Клиниката по офталмология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ организира безплатни очни прегледи за глауко...

Прочети още keyboard_arrow_right