Ще има ли парк в столичния Манастирски ливади – Изток, или отново ще се строи?

Ще има ли парк в столичния Манастирски ливади – Изток, или отново ще се стр

Снимка: Google Maps

Обмисля се въвеждане на „зелена зона“ между ул. “Е. Берсински“, „ Д.-р Ст. Сарафов“, “П. Каравелов“ и бул. “Витоша“

Районната администрация на столичния „Триадица“ е категорично против предложението за промяна на Подробен устройствен план (ПУП) в кв. „Манастирски ливади - Изток“, с което се цели терен, отреден за обособяването на парк и водни площи, да бъде застроен. Това се съобщава в седмичния бюлетин на местната администрация.

„Позицията на района е, че не одобрява предвиденото изменение за жилищно строителство, с мотиви за запазване отреждането за парк и за водни площи, както и се позовава на намерението на района терените да бъдат отчуждени“, посочват от администрацията на „Триадица“.

Официалното становище е представено на вниманието на главен архитект на Столична община и на Направление “Архитектура и градоустройство” към СО.

Освен това през изминалата седмица зам.-кметът на „Триадица“ Руслан Баждеков и представители на Центъра за градска мобилност направиха обход на карето ул.“Емил Берсински“, „ Д.-р Стефан Сарафов“, ул.“Петко Каравелов“ и бул. “Витоша“. Дискутирани бяха вариантите за облагородяване на междублоковите пространства и създаване на по-добри условия за паркиране в режим „зелена зона“.

Целта е да бъде изготвена програма за преасфалтиране, премахване на кални точки и създаване на нови паркоместа. Програмата представлява част от ежегодния инвестиционен механизъм за облагородяване на публични пространства със средства, генерирани от съответната подзона на териториите с платено паркиране.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Камион на строителна фирма затваря движението по столичната ул. Т......

Продължава напрежението между живеещите по ул. "Тодор Джабаров" и строителнна фирма, чиято техника редовно затваря улица...

Прочети още keyboard_arrow_right