Триадица иска съдействие от държавата за обезщетение на собственици на имоти в Южен парк

Триадица иска съдействие от държавата за обезщетение на собственици на имот

Снимка: Google Maps

Кметът на столичния район „Триадица“ Димитър Божилов оттегли предложенията на Общината за изкупуване на част от имотите в Южен парк - трета част. Вместо това той предложи траен и устойчив законосъобразен механизъм за уреждане на вещноправните въпроси с частните собственици, съобщават от местната администрация.

Предложението на района предвижда обособяване на градоустройствена зона извън територията на „Триадица“, която да бъде регулирана и разделена на малки имоти с отреждане за застрояване и предлагани за обезщетение на притежателите на земи в парка.

Предвид правната невъзможност да се прилагат отчуждителни процедури, както и високите финансови ставки за изкупуване, кметът на района предвижда задължително съдействие и от страна на държавата, с цел предоставяне на имотен фонд, който да послужи за потенциално средство за обезщетяване.

В предложението си район „Триадица“ акцентира на обстоятелството, че имотите, които може да бъдат предоставени за обезщетение, ще са значително по-маломерни от придобитите от общината паркови площи, поради специфичното отреждане за озеленяване, спорт и атракции. А това ще ограничава възможностите на частните собственици за строителство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тече втора коситба на тревните площи в столичния Триадица...

Приключи втората коситба на тревните площи в кв. „Иван Вазов“, съобщават от администрацията на столичния рай...

Прочети още keyboard_arrow_right