Технически проблеми бавят ремонта на ул. "Емилиян Станев" в столичния "Кръстова вада"

-

Снимка: Google

На среща с представители на проектантите, изпълнителите, строителния надзор и Столична община, началникът на благоустройствения отдел на района инж. Елена Димитрова заяви позицията на район "Триадица" за по-експедитивни строителни работи по ремонта на ул. Емилиян Станев в квартал Кръстова вада. Това съобщават от районната администрация.

Нивото на напредъка на ремонта е силно незадоволително, съобщават от "Триадица". Установено е, че в хода на изпълнението на проекта са възникнали технически проблеми. Ремонтните дейности на ул. “Емилиян Станев” са възложени от Столична община преди около година. Продължителността на дейностите по рехабилитиране и разширяване на улицата изостават от одобрения линеен график, според който ремонтът трябваше да приключи през февруари т.г.

В "Кръстова вада" бяха извършени и проверки на строителни обекти, които показаха тревожни резултати - отсъствие на технически отговорни лица, неизградени предпазни съоръжения, превишаване на допустимите нива на шум, неспазване на одобрена временна организация на движение при разтоварване на материали от едра техника и др., съобщават още от района.

Проверена е била работата по подходът към ул. “Хенрих Ибсен” при ул. “Иван Андонов”, който бе затворен за един ден поради изкопни работи за полагане на водопровод. На един от проверените обекти са установени непълнолетни лица от чуждестранен произход, ангажирани в работния процес без необходимите разрешения от компетентните органи и без трудов договор. Потърсено е съдействие на органите на МВР и Инспекция по труда. От страна на районната администрация са съставени протоколи за откритите нарушения и е изискано в срок от три дни представянето на необходимите документи.

Кметът на "Триадица" Димитър Божилов и началника на отдел „Kонтрол по строителството“ арх. Вангел Михалев провериха и новосъздадената организация на движение в квартала във връзка с важни ремонти по пътните артерии и възможностите на нейното подобряване. Районният кмет Божилов разпореди преустановяване на издаваните от района съгласувателни документи за затваряне на улици от строежи, до въвеждане на механизъм за нормално и безопасно движение на хората в квартала.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Моята Триадица“ кацна на Моста на влюбените в София (СНИМКИ)...

  Възпитаниците на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография показаха през своите фотообектив...

Прочети още keyboard_arrow_right