Граждани на район "Триадица" искат разширяване на зелената зона

Зелена зона

Снимка: Столица.bg

Жители на район "Триадица" настояват за въвеждане на "зелена зона" и еднопосочно движение в кв. "Иван Вазов", информира читателят на Столица.bg - Траян Таргов. Според него тази наболяла тема остава встрани от общественото внимание.
 
През март 2018 г. на сайта на район "Триадица" било публикувано съобщение за обществено обсъждане на проект за еднопосочно движение и въвеждане на зелена зона в кв. "Иван Вазов". В този проект било установено, че  съществуващите улици в квартала между бул. „Петко Каравелов", ул. „Бяла черква", бул. „Петко Тодоров" и бул. "България" са предимно двупосочни и неправилното паркиране силно затруднява автомобилното движение и затова бил предложен план за еднопосочно движение. Освен това било предвидено въвеждането на зелена зона заедно с голямото разширение от 1 ноември 2018 г. отбелязва още нашият читател.

От 1 ноември 2018 г., когато всички съседни квартали станаха зелена зона, проблемите с паркирането в кв. "Иван Вазов" се задълбочили пише още Траян Таргов.

Квартал „Иван Вазов" сега е единственият и последен останал безплатен паркинг в центъра на град София. Трафикът в квартала е изключително натоварен за жилищен квартал, а управата на района нехае, подчертава нашият читател.

След въвеждането на "зелена зона" за паркиране във всички съседни квартали (включително и на самия бул. „Витоша", който разделя "Иван Вазов" на две: от бул. „Пенчо Славейков" до Южния парк), кварталът се превърнал в буферен паркинг за прииждащите от всички краища на София и страната коли. Живеещите там нямат място да паркират автомобилите си. Трафикът по тесните улички е много интензивен и колите трудно се разминават. Затруднено е и свободното преминаване на пешеходците и майките с колички, заради масовото паркиране на коли по тротоарите и тревните площи, което води и до унищожаване на самата инфраструктура на квартала.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Детски градини от "Триадица" дариха продукти на Дом за сетивни на......

Солидарността и подкрепата набират скорост в дните на извънредно положение у нас, наложено заради епидемията от COVID-19...

Прочети още keyboard_arrow_right