Затварят за ремонт ул. Емилиян Станев в София

-

Снимка: Facebook

Започва ремонт на ул. “Емилиян Станев“ в участъка от бул.“Тодор Каблешков“ до ул. „д-р Борис Вълчев“, съобщават от район Триадица в столицата. Началото на строителните дейности е на 17 август, четвъртък, а реконструкцията ще протече в общо осем етапа.

На първия етап ще се ремонтира участъкът от бул. „Тодор Каблешков“ до ул.“Джон Атанасов“.
Обходните маршрути са следните:
- От ул. “Хенрих Ибсен” -по ул.“Иван Андонов“ на юг до ул. “Акад. Вера Мутафчиева“ и на изток по същата улица до ул.“Емилиян Станев”;
- От бул.“Черни връх“ - по ул. “Джон Атанасов” на запад до ул.“Емилиян Станев“.

Вторият етап на ремонта е от ул.“Джон Атанасов“ до ул.“Вили Казасян“.
Обходните маршрути са следните:
- От ул. “Хенрих Ибсен” - по ул. “Иван Андонов“ на изток по ул. “Акад.Вера Мутафчиева“, на юг по ул. “Янкул Хрельовски“ и на запад по ул.“Вили Казасян“ до ул.“Емилиян Станев“;
- От бул.“Черни връх“- по ул.“Асен Йорданов“ на запад до ул. “Емилиян Станев”.
По отношение и на двата етапа район „Триадица“ препоръчва и следния обходен маршрут:
От ул.“Хенрих Ибсен“ на юг по „Никола Крушкин - Чолака до ул. „Асен Йорданов“ и след това на изток по същата улица до ул. “Емилиян Станев”.

На 17.08.2023г. се затваря за движение ул. „Емилиян Станев“ в участъка от бул. “Тодор Каблешков“ до ул. „Вили Казасян“ поетапно, във връзка със стартиране на строителството на обект: „Изграждане на ул. “Емилиян Станев“ в участъка от бул. “Тодор Каблешков“ до ул. “д-р Борис Вълчев“, район Триадица - I Етап, включително съпътстваща техническа инфраструктура и газоснабдяване“.

Изпълнението на ремонтните дейности ще бъде извършено на осем етапа с пълно затваряне на предвидения за ремонт участък и осигуряване на обходни маршрути. Проектът е съобразен с котите на походите към прилежащите имоти.

В участъка от бул. „Тодор Каблешков“ до ул. „Акад. Вера Мутафчиева“ се предвижда запазване на съществуващата ширина на платното за движение, която е 10,30м и полагане на нови асфалтови пластове. В останалата част от разглеждания участък е предвидено изграждането на платно за движение с ширина 7.00м и двустранни тротоарни платна с минимална ширина 2.0м. Тротоарната настилка е с ширина от 2.00м до 3.00м.
Тротоарите са ще се изпълнят от пясъчен асфалтобетон. На местата на пешеходните пресичания в кръстовищата са предвидени тактилни плочи и понижение на бордюрите до ниво асфалтова настилка за облекчаване на придвижването на лица в неравностойно положение. Проектът предвижда още ново улично осветление и реконструкция на електрически, телекомуникационни и газоразпределителната мрежи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Нощни проверки на служители на "Триадица" спипаха заведения наруш......

Две са заведенията в район Триадица, засега, които ще бъдат санкционирани за административни нарушения. Това е установил...

Прочети още keyboard_arrow_right