Княжевци се срещнаха със зам.-кмета Джоргов заради покритата спирка

-

Снимка: Facebook, "Княжевецъ"

Представители на фейсбук групата "Княжевецъ" се срещнаха със Столична община в лицето на зам. кмета по направление Обществено строителство Ангел Джоргов, кмета на район Витоша Теодор Петков, проектанти и изпълнители на ремонта.

Повод за срещата станаха проблемите с изпълнението на покритата спирка на колелото на трамвай 5, за които съобщиха гражданите от групата. Стана ясно обаче, че една съществена част от исканията на княжевци няма да може да бъде изпълнена, съобщиха от групата във фейсбук.

Княжевци протестират срещу ремонта на покритата спирка

"Две години по-късно обещанието за красива тръбно-решетъчна ограда и красиви осветителни тела на колелото на трамвая, са били просто празни приказки", отбелязват от групата с разочарование.

Прозорците на спирконавеса никога повече няма да бъдат прозорци, защото "собственика от съседния имот, откъдето прозорците са зазидани , не желае това", обясняват от "Княжевецъ".

На предишната среща с гражданите от Столична община обещаха оградните платна и парапетите да бъдат с висока естетическа стойност, различни от тези, които се слагат навсякъде. Гражданите настояваха за това, за да не се обезличава цялостната старинна визия на спирката. Оградите, които бяха обещани, обаче станали "неподходящи и неотговарящи на изискванията", а вероятната причина е, че поръчката за точния размер ще отнеме 2-3 месеца, с които вече изпълнителите не разполагат. Красиви фенери на трамвайното колело също няма да има, защото и те "не отговарят на изискванията". За сметка на това ще има прожектори.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

След сигнали от граждани: Премахнаха неправилно паркирани автомоб......

След подадени многобройни сигнали за неправилно паркирани автомобили по столичния бул. България, от Центъра за градска м...

Прочети още keyboard_arrow_right